В понеделник, 1 юни, се навършват 20 години от създаването на първата частна национална телевизия в България – bTV. Точно в 20.00 ч. зрителите ще си припомнят емблематични моменти и лица от историята на телевизията у нас.

Специалното празнично издание “20 години с теб” ще проследи важни моменти и хора от историята на bTV и ще припомни как медията се превърна в телевизионния канал с най-голям зрителски интерес и доверие в България.

Водещи ще бъдат едно от най-обичаните и утвърдени лица в bTV - Десислава Стоянова и най-младата звезда на телевизията - Николаос Цитиридис.

Рожденият ден на bTV ще бъде повод зрителите да си припомнят много любими лица от незабравими и настоящи предавания и да се запознаят с онези 20 емблематични неща, които определят ролята на телевизията в живота на българите и показват стандартите, които тя поставя през годините. И като на всеки рожден ден – ще има поздрави от цял свят, смях, веселие, торта и подаръци. Специално участие ще вземат Васил Найденов, Ицо Хазарта, Преслава, Веселин Маринов и други.

Близо 50 ключови за България и развитието на bTV хора, популярни личности и експерти с нестандартно мислене ще се включат с коментари и разкази за историята на bTV, нейните най-големи успехи, емоционални, трудни или знакови моменти.

Специалната празнична програма ще бъде реализирана в съответствие с мерките, въведени от bTVMedia Group за създаване на телевизионно съдържание в условията на епидемия, като в студиото няма да има и публика на живо и ще се спазва необходимата дистанция.