Американската певица Деми Ловато разкри, че е пансексуална. 28-годишната поп звезда разкри в интервю с Джо Роугън за изключително популярния му подкаст "The Joe Rogan Experience" подробности за своята сексуална ориентация.

Ловато и преди това е говорили открито по темата, но този път заговори за флуидността на сексуалността си, след като Роугън я попита дали някога иска да има деца. 

"Исках. Мисля, че единственото, което искам, е да осиновя дете", отговаря му тя. "Бях сгодена за мъж миналата година", продължава тя, визирайки бившия си годеник Макс Ерих. 

"Изцяло смятах, че вече ще бъда омъжена жена, вероятно ще забременея... Но случат не беше такъв. Не бях сигурна дали ще бъда докрай с мъж, така че наистина не можех да си представя да забременея", споделя Ловато. 

"Сега съм толкова флуидна - и част от причината, поради която съм толкова флуидна, е, че бях супер затворена", казва тя. 

В този момент Роугън я прекъсва, за да изясни дали има предвид сексуална флуидност, защото я привличат както мъже, така и жени. "Да, нещо такова", пояснява Ловато. Роугън я попита дали "пансексуална" е начинът, по който би се определила. "Да, пансексуална", потвърждава тя. 

След това Ловато продължава с описанието на друга фраза, която пояснява нейната сексуална идентичност - "азбучната мафия", т.е. ЛГБТИ общността. Тя чува веднъж някой да използва термина и моментално се влюбва в него. "Това е! Аз съм част от азбучната мафия и съм горда", казва Ловато. 

Роугън не пропуска да задълбочи темата й я пита кога за първи път е осъзнала, че не се интересува само от мъже в интимен план. Тогава тя си спомня, че това е било като дете в началото на новото хилядолетие, след като е видяла прочутата сцена с целувката между актрисите Сара Мишел Гелар и Селма Блеър във филма "Секс игри" от 1999 г.

"Харесва ми", си казах", спомня си тя. "Но изпитвах много срам, защото израснах в Тексас като християнка. Всяко привличане, което имах към жена в млада възраст, го подтисках в себе си, още преди дори да си позволя да осмисля това, което чувствах."