Мадс Микелсен е актьор с безспорен талант. Той е звезда в скандинавското кино, участва в поредицата „Междузвездни войни“ и беше сметнат за достоен да влезе в ролята на Ханибал Лектър, в която толкова много хора познават и обичат сър Антъни Хопкинс. Но сега му предстои едно от най-големите предизвикателства в кариерата му – да замести Джони Деп във филма, от който беше отстранен заради един от най-противоречивите конфликти в Холивуд.

След като загуби делото за клевета срещу британския вестник сън, Деп беше помолен от създателите на филмите от поредицата „Фантастични животни“ да се откаже от ролята и след това беше заменен с Микелсен. И почитателите на Деп, както и много фенове на филмите за света на магьосниците, не приеха добре новината.

Джони Деп е популярен от много години и е успял да спечели милиони фенове на своя страна. Освен това Деп е признат от критиците и има три номинации за наградата „Оскар“. Актьорът участва в някои от най-големите хитов, сред които и поредицатаа „Карибски пирати“.

Джони Деп като Гринделвалд
Снимка: Getty Images

През 2016 г. създателите на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ запазиха в тайна до последно участието на Деп във филма в ролята на черния магьосник Гринделвалд. След това актьорът получи много повече екранно време в продължението „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“. Филмите, които са предистория на „Хари Потър“, разказват за черния магьосник Гелърт Гринделвалд, който има малка, но важна роля в книгите на Джоан Роулинг. За много от феновете на поредицата Деп беше перфектният Гринделвалд, защото до голяма степен именно той изгради образа.

Мадс Микелсен
Снимка: Getty Images

Сега Мадс Микелсен има тежката задача да запази стила на Гринделвалд, но и да даде нещо от себе си на образа. В интервю за “Entertainment Weekly” той отговори как неговият Гринделвалд ще е различен от този на Джони Деп:

Разликата е, че сега аз ще изпълнявам ролята“, пошегува се той. „Всъщност това наистина е най-трудната част. Все още се опитваме да го измислим. Трябва да има някаква връзка между това, което Джони направи и това, което ще направя аз. И в същото време трябва да направя персонажа свой. И все пак трябва да намерим някаква връзка, за да не се отклоним напълно от това, което той вече направи толкова майсторски.

Мадс Микелсен
Снимка: Getty Images

Каквото и да се случи, ролята на Микелсен със сигурност ще бъде много обсъждана и критикувана. Актьорът има не малко верни почитатели, но феновете на Джони Деп са наистина бесни от начина, по който любимецът им беше изгонен и няма да простят на Микелсен, дори да изиграе ролята перфектно.

Джони Деп и Амбар Хърд
Снимка: Getty Images

Той не пожела да взема страна в спора между Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд, която г обвинява в домашно насилие:

Ролята е много интересна и приятна“, каза той. „Но е шокиращо, че я получих след онова, което се случи и което е много тъжно. Желая всичко най-хубаво и на двамата. Обстоятелствата са много тъжни. Надявам се и двамата скоро да се вземат в ръце.

Почитателите на Джони Деп подеха кампания за отстраняването на бившата му съпруга от филма „Аквамен 2“, която събра повече от милион и половина подписа, но едва ли ще бъде взета под внимание от студиото. Самият Джони Деп Едва ли страда толкова, защото договорът му гарантира, че ще получи заплащането си, без значение от съдбата на филма, което значи, че за единствената сцена, която засне, преди да го изгонят, ще получи около 10 милиона паунда.