Модерно, градско момиче, което се интересува от красота, пътешествия, нови градски места и здравословен начин на живот. Това е Благомира Василева.

Участвайте в нашата игра с награди и има шанс да спечелите уникално българско малиново вино. 

 

След като дълги години работи в различни дамски и лайфстайл печатни медии, пространството там й отеснява и поема по пътя на фриланс практиката. В момента се занимава с ПР, social media management и създава интересно и красиво съдържание в социалните мрежи на клиенти. Блогът й SpringLady е нейното местенце, където споделя всичко, което я вълнува в сферата на модата, пътешествията и лайфстайла.
 
Снимка: Благомира Василева

"До момента, напук на коронавируса, имам вълшебно лято, което прекарвам на Българското Черноморие (имам много гостоприемни приятели там), в София и в Гърция. Най-хубавата страна на това, че съм фрилансър, е, че, за да работя, не е необходимо да съм в София. Мога да го правя от всяка точка на света - единственото, което ми е необходимо, е да имам лаптоп, телефон и мобилни данни. Емоциите край морето ме зареждат с положителна енергия, която ме вдъхновява за все по-креативни, красиви и интересни неща", ни споделя Благомира.
 
Снимка: Благомира Василева

За нашата августовска тема Лято в чаша тя ни разказва повече за любимата си лятна напитка и как я приготвя.
 
  • Специалната Маргарита с ликьор от пъпеш на Елени от MasterChef
  • Как Петя Карабойчева от MasterChef приготвя любимия си коктейл “Bloody Mary”
  • Две е повече от едно: фреш от диня и джин с босилек - коктейлите на Румяна Босева - Лулу
  • Коктейл "Белини" - защо един от най-известните италиански коктейли е кръстен на венециански художник от 15-и век
  • Върджин Пина колада от артистичната Неда Соколовска  
  • Коктейлите по време на Сухия режим в САЩ - история и рецепти
  • Виетнамката Куин Чан лови риба в село Хайредин и приготвя коктейл със сок от бъз
  • Голяма забава с любимия коктейл "Skinny Bitch" на Евелин Малезанова
  • "Мисис България Европа" 2017 Анна Стефанова обожава тихите местенца на морето и коктейл с лайм
  • Сангрия е лятната „награда” на Ромина Тасевска (+ бонус рецепта)
 
Любимата ми напитка през лятото е розов джин с тоник или „Пинки Джин“, както обичам да го наричам. Клише, но какво клише, нали? Пия го по заведенията, на плажа, приготвям си го и у дома. Харесва ми, че освен много свеж и разхлаждащ, той е доста хидратиращ, заради големия обем, в който се предлага. А вкусът му за мен напълно описва лятото. Особено когато е приготвен с розов джин, който е с малко по-мек вкус, плодов и по-сладък от нормалния.

ПИНКИ ДЖИН - РЕЦЕПТА

Снимка: Благомира Василева
 
50 мл розов джин (или обикновен, ако не разполагам с розов)
100 мл джин
лед
няколко ягоди за декорация
резен розов грейпфрут и стръкче розмарин, ако го приготвям с обикновен джин
 
Приготвям си го често и у дома като в голяма чаша тип „копа“ слагам много лед, добавям джин и тоник. След това задължително украсявам с няколко резенчета пресни ягодки, ако джинът е розов, а ако е от обикновения, гарнирам с резен грейпфрут и стръкче розмарин, придава много свеж аромат на коктейла. Вкусът на джина с тоник просто не е същият, ако не се добавят свежите плодове вътре! И още един съвет от мен, когато си правите коктейли у дома. Винаги зареждайте ледарките си с трапезна вода от бутилката, а не чешмяна, защото водата от чешмата придава един много неприятен дъх на леда, а от там и на целия коктейл.
 
Снимка: Благомира Василева