Модерно, градско момиче, което се интересува от красота, пътешествия, нови градски места и здравословен начин на живот. Това е Благомира Василева.
Участвайте в нашата игра с награди и има шанс да спечелите уникално българско малиново вино.
След като дълги години работи в различни дамски и лайфстайл печатни медии, пространството там й отеснява и поема по пътя на фриланс практиката. В момента се занимава с ПР, social media management и създава интересно и красиво съдържание в социалните мрежи на клиенти. Блогът й SpringLady е нейното местенце, където споделя всичко, което я вълнува в сферата на модата, пътешествията и лайфстайла.
"До момента, напук на коронавируса, имам вълшебно лято, което прекарвам на Българското Черноморие (имам много гостоприемни приятели там), в София и в Гърция. Най-хубавата страна на това, че съм фрилансър, е, че, за да работя, не е необходимо да съм в София. Мога да го правя от всяка точка на света - единственото, което ми е необходимо, е да имам лаптоп, телефон и мобилни данни. Емоциите край морето ме зареждат с положителна енергия, която ме вдъхновява за все по-креативни, красиви и интересни неща", ни споделя Благомира.
За нашата августовска тема Лято в чаша тя ни разказва повече за любимата си лятна напитка и как я приготвя.
Любимата ми напитка през лятото е розов джин с тоник или „Пинки Джин“, както обичам да го наричам. Клише, но какво клише, нали? Пия го по заведенията, на плажа, приготвям си го и у дома. Харесва ми, че освен много свеж и разхлаждащ, той е доста хидратиращ, заради големия обем, в който се предлага. А вкусът му за мен напълно описва лятото. Особено когато е приготвен с розов джин, който е с малко по-мек вкус, плодов и по-сладък от нормалния.
ПИНКИ ДЖИН - РЕЦЕПТА
50 мл розов джин (или обикновен, ако не разполагам с розов) Приготвям си го често и у дома като в голяма чаша тип „копа“ слагам много лед, добавям джин и тоник. След това задължително украсявам с няколко резенчета пресни ягодки, ако джинът е розов, а ако е от обикновения, гарнирам с резен грейпфрут и стръкче розмарин, придава много свеж аромат на коктейла. Вкусът на джина с тоник просто не е същият, ако не се добавят свежите плодове вътре! И още един съвет от мен, когато си правите коктейли у дома. Винаги зареждайте ледарките си с трапезна вода от бутилката, а не чешмяна, защото водата от чешмата придава един много неприятен дъх на леда, а от там и на целия коктейл.
100 мл джин
лед
няколко ягоди за декорация
резен розов грейпфрут и стръкче розмарин, ако го приготвям с обикновен джин