Офис служителите достигат своя връх в продуктивността към 10:22 ч., но тя спада към 13:27 ч.

Ново проучване показва, че офис служителите достигат най-високата си продуктивност до 10:22 ч., всяка сутрин и тя започва да спада към 13:27 ч. Проучването е проведено сред 2000 служители и разкрива възходите и спадовете, през които преминава един човек, като следобедът става все по-лош за много служители. 

Следващият спад на работоспшособността е около 14:06 ч., пише Studyfinds.

По тази причина се появяват много привърженици на 4-часовия работен ден. Тя смятат, че хората трябва да работят, когато енергията им е в разгара си, и че през това време трябва да се съсредоточат само върху една задача.

Проучването установява, че 58% от включилите се се борят да преминат през деня, без да усещат възходи и падения на продуктивността си.

Основните причини на хората да не се чувстват енергични на работа са:

прекарването на твърде много време пред компютъра – 27%,
прекъсването от колегите в офиса – 24%
недостатъчните почивки далеч от бюрото – 22%

Какво е скритото предимство на 4-часовия работен ден:

Снимка: iStock

 - Когато сериозната работа е в продължение на 4 часа в рамките на един ден тя е с по-високо качество. 

 - Някои хора се оплакват, че не печелят достатъчно за положеното време труд. Една от причините е, че те не изпълняват пълноценно своите задължения. Разчитайки на това, че разполагат с много време в един работен ден, се занимават много по-дълго, но малко по неефективно с една и съща задача.

- Нивата на енергия са най-ниски в началото и в края на традиционната работна седмица. Почти една четвърт от изследваните хора смятат, че енергията им в понеделник е около 24%, а в петък около 23%.

В един нормален работен ден хората се оплакват или казват, че са уморени, средно три пъти на ден, според проучване от OnePoll.

Пиенето на кафе, разходката навън и чашата чай са основните начини, с които служителите се зареждат с енергия и се чувстват по-бодри на работното място.

Чистенето също е работа, но дали е само женска - вижте във видеото.