Иска ви се всяка сутрин да вървите към работното си място с усмивка, вдъхновение, въодушевление и лека еуфория. Понякога обаче просто не ни е ден. Понякога обстановката е потискаща. Понякога искаме да бъдем навсякъде, но не и в това затворено пространство. 

Има само едно решение. Да заобичаме това затворено пространство, в което ежедневно прекарваме по 8 часа от денонощието си. Ето как.

#Цветя
Можете да внесете малко цвят в ежедневието си. Трябва ви красива ваза и 3 минути в понеделник сутрин. Началото на новата седмица е идеално време да вкарате нов ритуал в живота си, а какъв по-хубав от нов малък букет, който да подновявате ежеседмично в този толкова ужасен ден?

#Саксия
Ако ви се струва трудоемко, ако цветята увяхват, изсъхват бързо или започват да капят листенца (да, чистенето определено не помага да ни бъде по-леко през работния ден), си купете саксия. По този начин ще имате нещо, за което да се грижите. А това е най-добрият начин да се почувствате обвързани с това място.

#Декорирайте бюрото си
Не сте фен на цветята? Нищо страшно. Красива ваза, красиви папки, красиви класьори с панделки, красиви статуетки... има хиляди неща, с които можете да се зарадвате. Направете бюрото вашето лично кътче.

#Снимки
Снимките в рамки са не просто чудесна декорация, а и страхотно и моментално лекарство срещу лошо настроение. Изберете хубави моменти с любими хора и всеки път, в който се почувствате натоварени, ги погледнете и се усмихнете. До уши. 

#Красива чаша за кафе
Или съответно - чай. Тези две напитки моментално повдигат духа и енергията ни. А представете си ги в handmade чаши със специфичен дизайн и весел цвят или щампа? Ще почувствате мястото по-близко, когато имате нещо лично ваше там. 

#Правете си кратки и чести почивки
Знаете как блокира мозъкът ни след определено време работа. Вместо да се стига до момент на пълно изтощение и абсолютна неработоспособност, си правете по-чести, но по-кратки паузи.

#Сближете се с колегите си
Дали ще станете офис-приятели, истински приятели или просто ще си помагате и ще си споделяте, това ще подобри обстановката и прекарването ви. Започнете да споделяте с тях забавни и отпускащи неща, а те ще ви отвърнат със същото. Винаги се дръжте добре, усмихвайте се, поздравявайте. Бъдете ведри и разговорливи.