Зелда Пъркинс, бивша асистентка на осъдения за изнасилвания холивудски продуцент Харви Уайнстийн, разказа как е отхвърляла сексуалния му тормоз – тя се е подигравала с голотата му и се е държала грубо. Това разказа самата тя през британския вестник „Дейли мейл”.

През 90-те години на миналия век Зелда Пъркинс е била лична помощничка на Уайнстийн в продължение на пет години. „Харви постоянно ме тестваше, когато бяхме сами. Карах му се или му се присмивах, с което обезцених поведението му. Това стана норма“, спомня си жената, която е била на 22 години, когато е започнала да работи с Уайнстийн.

Пъркинс отбеляза, че когато се е преместила от Обединеното кралство в САЩ, позицията на Уайнстийн в „Мирамакс” е била първата й работа. Тя смяташе, че е нормално бизнесмени като него да работят в хотелски стаи.

„Един ден той се разголи пред мен, но аз му казах: Наистина ли ще трябва отново да видя това отвратително нещо?“, реагирала тя. В същото време тя никога не се е страхувала, че Уайнстийн ще я нападне.

„Отнасях се грубо с него. Той имаше нужда от власт, а не от секс, той спретваше „игри на ума”, опитвайки се да подчини хората на себе си“, обясни жената.

Един ден, спомня си тя, продуцентът я извикал в сауната, в която стоял гол зад стъклена врата. „Той изброи имената на актрисите, с които е спал. Попитах го как се чувства, когато се гледа в огледалото. Той ме погледна като луда и каза, че няма проблеми с това“, каза тя.

Зелда Пъркинс призна, че е решила да се откаже през 1998 г., когато Харви Уайнстийн се опитал да изнасили младата й асистентка Роуина Чу. Пъркинс изразила възмущението си пред ръководството на „Мирамакс”, но в отговор била принудена да подпише споразумение за неразкриване на информация, а на младата асистентка бе платена сума пари за морални щети.

През 2021 г. Пъркинс стартира кампанията „Мълчанието ми не се купува“, в която се изискваше да бъде невъзможно сключването на споразумения за неразкриване на информация, която не се отнася пряко до бизнеса на компанията.

Обвиненията срещу Уайнстийн бяха отправени за първи път през 2017 г. от страниците на вестник „Ню Йорк таймс”. Тогава изданието писа за много млади актриси и подчинени на шоумена, които са пострадали през последните 30 години. По-късно над 80 жени разказаха историите за връзката си с продуцента, включително Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек.

По-рано стана известно, че "деформираните" гениталии на Харви Уайстийнн ще бъдат изследвани пред свидетели по време на процеса за сексуално насилие. Съдът ще разгледа "уникалните характеристики" на тялото на затворника, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Вижте повече за Харви Уайнстийн в следващото видео: