Сиена Милър смята, че връзката ѝ с Джъд Лоу вероятно е била причината да не бъде сексуално тормозена и насилвана от Харви Уайнстийн.

През 2006 г. актрисата участва във филма "Златното момиче" (Factory Girl), който е разпростространяван от продуцентската компания на Харви Уайнстийн - The Weinstein Company. В лентата Милър играе музата на Анди Уорхол - Еди Седжуик.

Снимка: Getty Images

"Бях приятелка на Джъд и това вероятно беше вид защита за мен. Джъд беше страхотен актьор за Харви. Още от първия ден наричах Харви "тате", което със сигурност е помогнало много", казва тя в интервю пред "Гардиън".

Актрисата си спомня и за разгорещена дискусия с Харви Уайнстийн.

Снимка: Getty Images

"Той ме настани в кабинета си и ми каза: "Повече няма да излизаш, повече няма да се забавляваш" (...) Той стоеше над мен, докато седях на стола, устните ми трепереха, а после затръшна вратата и аз се разплаках. Когато се върна, той каза: "Това е, защото се гордея с теб", след което затръшне вратата отново.

Припомняме, че през март 2020 г. Харви Уайнстийн беше осъден на 23 години затвор за изнасилване и сексуално посегателство. Това се случи след шумно съдебно дело в Ню Йорк, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Любовната история на Джъд Лоу и Сиена Милър датира от 2003 г., когато двамата обявяват връзката си официално на снимачната площадка на филма "Алфи".

През 2006 г. двойката прекратява връзката си, но през 2009 г. се събра отново, но две години по-късно те се разделиха окончателно.