Холивудска звезда Салма Хайек стана поредна актриса, обвинила продуцента Харви Уайнстийн в сексуален тормоз, наричайки го "чудовище".

"Години наред той беше моето чудовище", споделя Салма Хайек в емоционално писмо в "Ню Йорк Таймс". В публикацията 51-годишната актриса се фокусира върху събитията от 2002-ра, когато снима филма "Фрида" за легендарната мексиканска художничка Фрида Кало.

Хайек е съпродуцент на филма заедно с Харви Уайнстийн, като по време на сътрудничеството й се налага непрекъснато да търпи сексуалните му атаки и заплахи - той се появявал на хотелската й врата по всяко време на денонощието и на всяко следващо място, където отсядала да нощува.

Продуцентът тормози неспирно актрисата, като заплашва не само да спре снимките на "Фрида", но Хайек дори твърди, че Уайнстийн я заплашва с убийство.

"Не, за да си взема душ с него.

Не, за да го оставя да ме гледа как се къпя.

Не, за да ми направи масаж.

Не, за да ми направи масаж негов гол приятел.

Не, за да му позволя да ми направи орален секс.

Не, за да се разголя с друга жена.

Не, не, не, не, не,…

С всеки отказ се проявяваше макиавелианският гняв на Харви. Едва ли имаше дума, която да мрази повече", разказва Хайек.

Салма Хайек в кадър от "Фрида"
Снимка: Getty Images

Наглостта на Уайнстийн достига предела си, когато поискал от актрисата да се снима в еротична сцена с друга жена, за да завърши "Фрида". Хайек приема да заснеме първата и последна подобна сцена в кариерата й, но това я срива психически - не толкова, че трябва да бъда с друга гола жена в едно легло, колкото заради невъзможността да се противопостави на желанието на Уайнстийн.