Корнелия Юлиева е едно от най-прекрасните лица, които човек може да срещне в София и Инстаграм, разбира се. Позната като маркетинг и PR специалист на компанията за смутита и сладоледи Frudada, където работи до преди месец, в момента чаровната брюнетка се занимава основно с маркетинг и PR в агенция, която има за цел да преобразява дигитално различни марки. Както повечето от нас, това лято Корнелия прекарва времето си предимно в любимата столица, а любимата й напитка тази година е коктейл "Бейзил Смаш" по собствена рецепта. Защо го предпочита и как го приготвя? Научете от самата нея, защото е време за Лято в чаша!
Какво лято ти предстои и къде го прекарваш в момента?
Това лято май се получава така, че си създавам и се радвам на моменти основно в София. Затова и влагам някак повече старание да си създавам хубава атмосфера, пък и залезите са красиви навсякъде, нали?
С кого ще прекараш това лято?
С рояк любими хора. Струва ми се, че това лято София е много жива - за разлика от предходни години и това доста ме радва.
Кое е любимото ти питие през лятото?
Винаги си мисля, че питието, което спохожда един сезон, трябва да го описва. А какво по-лятно от джин в дръзка комбинация? "Бейзил Смаш" ми е любимият коктейл за тази година, но един ден напът за вкъщи мернах един сочен ананас и си представих как той заменя сока от лимон в рецептата - и така достигнах до този коктейл.
Каква е рецептата за него?
50 мл сок от свеж ананас
50 мл джин
3 листа босилек
5-10 мл захарен сироп
Сама ли си го приготвяш?
Точно този коктейл си го правя сама за вечерите на терасата, но пък мога да напиша подробен гайд за най-добрите местенца за "Бейзил Смаш" в София.
Как го приготвяш?
Всички съставки се шейква с много лед и прецежда в купеста чаша, пълна догоре с лед. Добавям тоник, резен ананас и още листенце босилек за разкош. Ето един малък съвет - когато ударите листенцето босилек в ръбчето на чашата, то започва да изпуска повече от аромата си. Можете да го "активирате" и с плясване с ръце, като го поставите в едната си ръка и плеснеш с другата. Същата техника е приложима и за ментата, когато приготвяте мохито, защото ако я мачкате и накъсвате, тя изпуска горчив вкус.