От премиерата си през 2016 г., пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“ е един от най-големите театрал ни хитове. Шоуто, което стартира в Лондон, вече се играе в няколко страни по света. Тази седмица обаче стана ясно, че един от актьорите в главната роля е бил уволнен.

Снимка: Getty Images

Джеймс Снайдер влезе в ролята на Хари Потър през 2019 г. Той е част от актьорския състав, който играе пиесата на Бродуей. В „Хари Потър и прокълнатото дете“ познатият ни очилат магьосник вече е възрастен мъж и баща на три деца.

Снимка: Getty Images

Преди време продуцентите на впечатляващия театрален спектакъл са получили оплакване от актрисата Даян Дейвис, която играе съпругата на Хари, срещу Снайдер. Не се посочва какви точно са били обвиненията срещу актьора, но веднага е запознало разследване.

Снимка: Getty Images

Тази седмица официално беше съобщено, че договорът на актьора е прекратен и той няма да се завърне в ролята на Хари Потър.

Снимка: Getty Images

Малко след публикуването си, „Хари Потър и прокълнатото дете“ се превърна в най-продаваната пиеса на всички времена. Историята, която е писана от сценариста Джак Торн, донесе допълнително няколко милиона долара на създателката на магическия свят, макар и тя да няма много общо с написването ѝ.

Снимка: Getty Images

„Хари Потър и прокълнатото дете“ е една от най-впечатляващите постановки, благодарение на зашеметяващите си специални ефекти. Пиесата получи 10 номинации за наградите „Тони“, от които успя да грабне 6.