Играта на Ladyzone.bg и Форум филм продължава. Прочетете въпроса по-долу и опитайте късмета си. Можете да спечелите страхотни награди. Жокер: Отговорът на въпроса се крие в статията, така че прочетете я до край.

Вижте кой спечели страхотни награди от първия въпрос в играта тук >> 

А сега се потопете в приключението с интересни факти за "Круиз в джунглата".

Някои хора предпочитат да не знаят нищо за създаването на филма, за да могат да се потопят в магията на киното на 100%, други обаче се вълнуват страшно много от начина, по който са направени ефектите и са изградени декорите. А в случая на „Круиз в джунглата“, създаването на филма е почти толкова интересно и любопитно, колкото и кинопреживяването, което той предлага. Ето някои от най-любопитните факта за заснемането на филма.

Корабчето на Франк е истинско и си има дубльор

Сюжетът на филма разказва за търсенето на мистично дърво с целебни свойства, така че, както може да се досетите, значителна част от действието се развива на борда на корабче. Неговият капитан е Франк (Дуейн Джонсън), който трябва да помогне на изследователката Лили (Емили Блънт) да достигне целта си.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Всъщност корабчето, което виждаме във филма, е реален плавателен съд, който е пригоден за „ролята си“. Машината е плувала в естествено езеро на хавайски остров, на който са изградени декорите за филма.

Корабчето е истинската звезда в "Криуз в джунглата" и дори си има дубльор – 13-тонна реплика, закачена за платформа в изкуствен басейн с обем от близо 2 млн. литра. Тя се е използвала за някои от изпълнените с екшън сцени, в които корабчето се върти, накланя се и пропада.

Грим, грим, грим и костюми – толкова много, че ще ви се завие свят

Може би една от най-трудните задачи във филм като този е да се направи гримът и да се създадат автентичните костюми.

Освен главните герои, във филма има още над 400 по-незначителни персонажа, като за всеки от тях е трябвало да се прави различен грим – от слънчеви изгаряния до ухапвания от насекоми. Отделно от това зрителите ще видят 65 души от местното население - всеки с различен пиърсинг, за да изглеждат по-автентични.

Работата по костюмите също не е била лека, защото действието във филма се развива в началото на миналия век, но историята обхваща период от близо 450 години, така че е трябвало да се пресъздадат различни периоди и култури.

В търсене на максимален реализъм

„Круиз в джунглата“ може и да изобилства от фантастични елементи, но същевременно създателите му са се постарали да го направят колкото се може по-исторически достоверен.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Езиците, които ще чуете да се говорят във филма, включват стари наречия на испански отпреди 5 века.

Също така костюмите са максимално реалистични. Броните на конквистадорите, които ще видим във филма, се доближават максимално до истинските и са ръчно изработени. Единствената волност, която създателите са си позволили в това отношение, е да облекат войниците с парадни брони, а не с такива, които действително са се използвали в битките, просто защото са по-впечатляващи визуално (и от това филмът не губи нищо).

Екологична продукция

При заснемането на филма екипът се е постарал да навреди колкото се може по-малко на околната среда. Може би най-голямото доказателство за старанието им е начинът, по който се задвижва корабът от филма.

Първоначално е изглеждало, че единственият начин да се задвижи 15-тонният плавателен съд е бензинов двигател с 250 конски сили. Никой електрически двигател не е можел да се справи с тази задача, но в крайна сметка екипът е взел решение да се постои електрически двигател, който да се използва специално за тази цел. По този начин отпечатъкът, който продукцията е оставила върху околната среда, значително е намалял.

Снимка: Круиз в джунглата

ИГРА-ИГРА-ИГРА

Ако тези факти са ви накарали да се вълнувате за екранното приключение, което ще ви предложи „Круиз в джунглата“, вероятно ще се зарадвате, че приключението няма да е само на екрана. Ladyzone.bg и Форум филм ти дават възможност да спечелиш страхотни награди, сред които и водно приключение по избор.

Всеки петък ще бъде публикуван по един седмичен въпрос, свързан с филма „Круиз в джунглата“. Всеки желаещ да се включи, може да отговаря на седмичния въпрос от петък 10:00 часа до четвъртък 23:59 часа.

В играта може да участва всяко пълнолетно физическо лице, което отговори правилно на седмичния въпрос и се регистрира за участие чрез попълване на регистрационна форма.

Седмични награди:

Снимка: Forum Film

Седмица 23.07.2021 г. - 29.07.2021 г.: десет, от всички отговорили правилно на публикувания на 23.07.2021 г. въпрос, ще спечелят една от следните награди
- 3 броя оригинални тефтери от филма „Круиз в джунглата“;
- 4 броя оригинални пъзели от филма „Круиз в джунглата“;
- 3 броя оригинална бутилки за вода от филма „Круиз в джунглата“;

Седмица 30.07.2021 г. - 05.08.2021 г.: десет, от всички отговорили правилно на публикувания на 30.07.2021 г. въпрос, ще спечелят една от следните награди:
- 3 броя оригинални тефтери от филма „Круиз в джунглата“;
- 3 броя оригинални пъзели от филма „Круиз в джунглата“;
- 4 броя оригинална бутилки за вода от филма „Круиз в джунглата“;

Голяма награда:
Един от всички регистрирани и отговорили правилно участници за целия период на Играта, ще спечели 1 бр. ваучер за вълнуващо водно приключение.

Този въпрос вече е затворен за участие. Вижте новия въпрос тук >>

Победителите, дали верен отговор на първия въпрос, са:

Оригинални тефтери

1. Ралица Арнаудова
2. Ваня Пекова
3. Красимира Пекова

Оригинални пъзели

1. Мариела Чипова
2. Росица Йорданова
3. Славчо Йорданов
4. Илиана Рашева

Оригинални бутилки за вода

1. Даниела Манолова
2. Ваня Пекова
3. Божидар Божков