Вчера бе първият снимачен ден на най-новата продукция на bTV – „Татковци“. Едновременно актуален и комичен, сериалът представлява свеж прочит на идеята за бащинството. Историята проследява животите на четирима бащи с различен социален, семеен и житейски статус. В ролите влизат Стоян Дойчев, Филип Буков, Павел Иванов и Христо Пъдев, а към тях ще се присъединят и доста колоритни дами и прекрасни деца, които ще внесат свежест и много емоции в живота на всеки един от героите.

Снимка: bTV Media Group

По думите на продуцента Евтим Милошев, „Татковци“ се стреми както да забавлява, така и да докосне зрителите. „Преживяхме много тежък период на изолация,“ казва той. „Хората имат нужда да видят чисто човешки взаимоотношения.“

Сериалът е изключително модерен. Той поставя съвременните въпроси за това какво е семейството днес, какво е било и какво ще бъде. И това е така, защото става дума за четирима сравнително млади татковци, които се оказват в различни житейски ситуации. Единият от героите има патриархално, класическо семейство, друг е разведен и има втори брак, трети е изненадан, че е баща и има дете. По един приятен начин в сериала са вплетени всички възможни модели на семейни взаимоотношения, което прави епизодите автентични и много интересни, разкриват още от екипа.

Снимка: bTV Media Group

Снимките на поредицата започнаха с историята на таткото, в чиято роля влиза актьорът Стоян Дойчев, а втори бе Христо Пъдев. На старта на снимачния процес, след като бе заснет първият кадър, по традиция бе отворена и бутилка шампанско. Това направи креативният продуцент и главен режисьор Павел Г. Веснаков. Наздравица с екипа вдигнаха и продуцентът Евтим Милошев и представители на bTV, сред които и програмният директор Христо Хаджитанев.

Снимка: bTV Media Group

За реализацията на съвместната продукция на bTV и компания Dream Team е изградена мащабна снимачна площадка, простираща се на почти 2 декара. Декорът на сериала включва 11 различни сета (изобразяващи домовете и работните места на героите) и е пригоден за целогодишна работа.

Снимка: bTV Media Group

„С екипа на практика ще живеем тук по време на снимки“, обясни Милошев.