"Прегрешения" не впечатлява със скандални сцени и не цели да "разкрепости" читателя. Чарлс Дюбоу е използвал потенциала си на великолепен разказвач, за да събуди най-дълбоките ни чувства, които остават дълго след края на творбата му.

Те са съвършената двойка. Той е известен награждаван писател и привлекателен мъж, тя – богата наследница и олицетворение на идеалната жена. Хари и Мади Уинслоу имат всичко – успех, пари, талант, страстна любов и прекрасен малък син.

Младата красива Клеър случайно попада в бляскавия им живот, низ от коктейли, остроумни разговори и срещи с приятели в лятната им вила на плажа. Хари и Мади я приемат с отворени обятия и дори я настаняват в дома си. Но скоро само това не е достатъчно да засити Клеър... Копнежът й да бъде като тях, нежеланието й да се завърне към предишния си обикновен живот и неудържимото привличане, което изпитва към Хари, разпалват огъня на безразсъдна авантюра, който без угризения опожарява всичко по пътя си.

За Клеър аферата с Хари е предизвикателство, а победата й в примамването на успял зрял мъж й носи наслада. Тя няма намерение да нарани никого, но е млада, егоистична и лекомислена в жестокостта на действията си.

Ентусиазирана, във вихъра на чувствата, тя не осъзнава какви могат да бъдат последствията. Техните отношения преобръщат живота на Хари и чувствата му се лутат между страстта към Клеър и обичта към неговата съпруга. За Мади не изневярата, а лъжата е най-болезненият удар. Последиците от едно единствено прегрешение оставят неизлечими рани и стихийно водят след себе си до ред грешки, разбити мечти, несигурност и страдание.

През очите на най-добрия приятел на Мади, Уолтър, историята оживява в цялата си палитра от изтънченост и чувственост. Ненатрапчив и страничен наблюдател на събитията в началото на романа, той безпристрастно ни прави свидетели на разразилата се драма. С прецизност, изящество и замах Чарлс Дюбоу изтъкава свят от страст и разкош, който фино и деликатно напомня на „Великият Гетсби”. В този свят любовта се превръща в оправдание и в отговор на всички проблеми, прегрешенията опустошават съдби, а последствията разрушават изцяло един щастлив живот – арогантно, неминуемо, безвъзвратно.

Интелигентен, съблазнителен и чувствен, „Прегрешения” бележи раждането на талантлив разказвач. Героите са пленителни, чувствата – дълбоки и гибелни, атмосферата е бляскава, а болката от предателствата – неизмерима.

Дюбоу обогатява романа с неподозирани нюанси и го преобразява от обикновен разказ за една разрушена връзка в отличаваща се история, която докосва най-съкровените струни на душите ни.

Чарлс Дюбоу живее в Манхатън със съпругата си и двете им деца. Бил е редактор във "Форбс" и "Бизнесуийк". Преди това Чарлс е пътувал в цял свят и е пробвал различни професии – овчар в Нова Зеландия, бояджия в Лондон и помощник в Конгреса във Вашингтон.

Здравословен проблем преди няколко години най-после го подтиква да напише дебютния си роман. За да не напуска работа, той пише „Прегрешения” между 5 и 7 ч. сутринта (точно както и героят му Хари Уинслоу) и през почивните дни. Друго общо между Чарлс и неговите герои е, че също като тях има лятна вила на брега на океана и произхожда от богато семейство – пра-пра-прадядо му е Б.Ф. Гудрич, чието име днес носи една от най-известните марки автомобилни гуми.

На пазара от 8 март. От ИК Ера.