Cineland открива на 30 ноември нов комплекс с осем зали в София. Към момента веригата има киносалони в Перник, Велико Търново, Плевен, Габрово, Карлово и Търговище, както и летни кина в Перник, Велико Търново, Китен и Ахтопол.

По думите им, целта е да предоставят на зрителите съвременна киноуслуга от ново поколение. „Дигитализацията в сферата на услугите навлиза с големи темпове. През апликацията на киноверигата зрителите ще могат да купуват билети, а скоро и консумация на храни и напитки, които ще ги очакват директно по местата в залите. На кинофеновете няма да им се налага да чакат на опашки, а ще могат сами да се регистрират и да имат достъп до залите чрез дигиталните портали, както и да заверяват билетите си за безплатен достъп до паркинга. Кинокомплексът има „бърз“ щанд, който ще обслужва само онлайн продажбите. Друга иновация е специалната кинозала, която ще може да се използва за частни прожекции, корпоративни събития и гейминг състезания“, споделят от киноверигата.

На 4, 5, и 6 декември новото кино обявява вход свободен за всички кинофенове със специална програма „Маратон на детската анимация“ („Овцата Шон“, „Омагьосаната къща“, „Ратчет и Кланк“, „Малкият вампир“, „Фабрика за сънища“, „Снежната кралица и принцесата“, „Детектив Чинк и златният кошер“, „Моята непослушна фея“, „Горски мечоци: Завръщане на Земята“) и „Панорама на българските филми, селектирани за Оскар“ („Дзифт“, „Източни пиеси“, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Тилт“, „Цветът на хамелеона“, „Каръци“, „Вездесъщият“, „Страх“, „В сърцето на машината“). За да имат безплатен достъп, зрителите трябва да запазят предварително своето място онлайн или да вземат билет директно от касите.

Снимка: Cineland

Предвиждат се също организиране на фестивални прояви и внедряване на програма за лоялни клиенти.