Мария Бакалова ще си партнира с Дейвид Духовни, Карен Гилън ("Пазители на галактиката") и Педро Паскал ("Жената чудо 1984") в нов филм от режисьора на "40-годишният девственик" Джъд Апатоу.

Българката, която на 3 февруари бе номинирана за "Златен глобус" за ролята си в "Борат 2", съобщи новината в личния си Инстаграм профил и написа: "Толкова съм благодарна, че ще имам възможността да работя с такива хора! Като сбъднат сън е! Нямам търпение да започнем!".

Снимките на комедията The Bubble ("Балонът") ще стартират следващата седмица. Филмът ще разказва за група от актьори поставени на карантина в хотел, които се опитват да завършат голям холивудски филм.

Според източници на Hollywood Reporter сценарият е вдъхновен от реалната история на "Джурасик свят: Доминация". Актьорите бяха затворени с месеци в Лондон по време на локдауна, а впоследствие продукцията нееднократно бе прекъсвана заради положителни PCR-тестове на снимачния екип.

Когато е готов, филмът ще се появи на платформата "Нетфликс".

Известно е също, че Педро Паскал и Карън Гилиан ще играят ролите на звездите във филма, а Духовни и Лесли Ман - двойка разведени актьори, на които им се налага отново да делят един покрив.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Каква точно е ролята на Бакалова все още не е известно.

"Балонът" няма да е първия филм, опитващ се да опише преживяванията ни по време на пандемията. Вече излязоха "Локдан" с Ан Хатауей (за семейство пред развод, което попада в условията на локдауна в Лондон), "Малкълм и Мари" със Зендая и Джон Дейвид Уошингтън (за двойка, чиито отношения се разпадат, защото мъжът е пропуснал да благодари половинката си по време на награждаване) и "Смърт за 2020" (в който създателят на "Черното огледало" се подигава на тази странна година).