През лятото на 2020 г. звездата от сериала "Еуфория" Зендая и създателят му Сам Левинсън се събраха отново заедно, за да заснемат първия филм в Холивуд, който стриктно спазва противоепидемичните насоки.

Действието на черно-белия "Малкъм & Мери" се развива изцяло на една локациялуксозната Caterpillar House в Калифорния. В кадър са само двама актьори: Зендая и Джон Дейвид Уошингтън.

Филмът проследява една нощ на двойката Малкъм и Мери, които се прибират у дома след награждаване, на което Малкълм е пропуснал да благодари на Мери. Ето как отговарят самите актьори на въпроса "Забравяли ли сте да благодарите на близък човек?":

Голямата възрастова разлика между Уошингтън и Зендая (12 години) предизвика спорове в социалните мрежи. Зендая (24 г.) отговори: "Хората забравят, че съм достатъчно голяма, за да приемам всякакви роли. Това е, защото играя образи на 16-годишни откакто самата бях на 16.".

А Уошингтън добавя: "Тя има много повече опит от мен в индустрията и е истинска зряла жена. Ще го видите във филма."

Екипът е бил само от 22 души, а звездите на филма са вложили от собствените си средства в бюджета на експерименталната продукция.

"Малкълм & Мари" ще се появи на Нетфликс на 5 февруари.