Английската актриса Ванеса Кърби изпълнява главната роля във филма "Парчета от жена". Той разказва историята на Марта Вайс, която губи дъщеря си само секунди след раждането и в продължение на година след това преодолява емоционалните, психологическите и физическите последствия от тази трагедия.

Снимка: Getty Images

"Аз самата не съм раждала. Не съм изпитвала родилни болки. Определено не знам какво е да изгубиш дете", споделя Кърби. За нея ролята е била особено тежка, защото раждането във филма е показано максимално реалистично - в почти 30-минутна еднокадрова сцена.

За изпълнението си Кърби получи "Златен лъв" за женска роля във Венеция и е сред най-очакваните номинации за Оскарите тази година.

Ролята на съпруга ѝ във филма се играе от Шая Лебьоф

Връзката на двойката от филма стремително се разпада след неуспешното раждане и екранният образ на Шая подозрително се припокрива с обвиненията, които му отправи бившата му приятелка.

Филмът е режисиран от унгареца Корнел Мундруцо ("Белият бог"), а сценарият е дело на съпругата му Ката Вебер. Холивудската легенда Елън Бърстин пък играе майката на Марта, която настоява тя да разследва причините за смъртта на детето.

Вижте какво казва Ванеса Кърби за ролята си във видеото по-горе.