Някои от най-емблематичните песни на всички времена са се родили заради емоциите, владеели изпълнителите и бандите в тези житейски периоди. Връзки, раздели, бракове, разводи, приятелства, семейства, предателства... това са само малка част от житейските преживявания, вдъхновили едни от най-известните песни.

Зад едни от най-известните поп, рок и кънтри песни има някои наистина интересни истории. За някои от тях вече сме ви разказвали доста подробно в специалната поредица Любовна песен, а сега продължете да четете по-долу, за да научите повече за реалните сюжети зад някои от най-големите любовни парчета.

Майли Сайръс - Wrecking Ball

През 2013 г. Майли Сайръс се завърна триумфално на музикалната сцена с гигантско метално гюле за разрушаване на сгради. Незабравимият клип, в който тя емоционално пее за раздялата си с холивудския актьор Лиъм Хемсуърт, бързо се превърна в една от песните на годината. Пет години по-късно певицата сподели пред Хауърд Стърн как нейният бивш партньор е "единствената истинкса връзка, в която съм била". Въпреки че тя и австралийският актьор се събраха отново и се ожениха през 2018 г., двамата финализираха развода си през януари 2020 г.

Снимка: Getty Images

Джони Кеш - I Walk the Line

Текстът на една от най-емблематичните кънтри песни е написан от музикалната легенда Джони Кеш като декларация за вярност към първата му съпруга Вивиан. "Това беше някакъв подтик към мен: "Направо я изсвири, Джони", спомня си Кеш.

Принс - When Doves Cry

Музикалната икона Принс пише тази песен към саундтрака на филма "Purple Rain". Според биография, написана от Пер Нилсен, неговото вдъхновение за песента "When Doves Cry" идва от бурната му връзка със Сюзън Мунси, член на музикалната група Apollonia 6.

Снимка: Getty Images

Heart - Barracuda

Сестрите от групата Ан и Нанси Уилсън пишат тази рок песен в отговор на доста неприятен ход от страна на звукозаписната им компания. Mushroom Records разпространяваха слух, че двете всъщност са лесбийки, които имат връзка... След като разбират за разпространената информация от страна на лейбъла им, сестрите пишат тази гневна песен, за да бойкотират случващото се в музикалната индустрия.

Адел - Hello

В интервю пред американското телевизионно предаване "Today" Адел обяснява, че историята зад този хит е за повторното свързване, но тук по-скоро не търсете любовни драми, а посоката е обич към себе си и живота като цяло. "Hello" е просто начин да се свържа отново с всички останали и със себе си", коментира певицата. Не можех да преодолея вината, че оставям детето си, за да записвам в студиото. Става въпрос за преодоляването на това и много подобни усещания, за преминаването от другата страна. Просто едно "Здравей" на всички."

Снимка: Getty Images

  • Любовно съчетание според зодията: Стрелец
  • FIT LADY, епизод 4: Рецепта за Великденските пости - протеинов пудинг (ВИДЕО)
  • Любовно късметче на деня: За песента, с която душата пее на Бог
  • Любовно късметче на деня: За най-естественото обезболяващо в живота
  • Любовно късметче на деня: За истинския път в живота
  • 10 места в Европа, които са перфектни за влюбени двойки (част 2)
  • Любов ли бе, да я опишеш
  • Любовно съчетание според зодията: Скорпион
  • Как да кажем "Обичам те" на всеки европейски език
  • Любовно късметче на деня: За истинския рай в живота