Вечният хит на кралицата на попа Мадона “La Isla Bonita” стигна 500 милиона гледания в YouTube. Направихме ТОП 10 на най-гледаните й песни в стрийминг платформата.

“La Isla Bonita” безспорно е една от най-известните и емблематични песни на Мадона. Въпреки че е последният сингъл към албума „True Blue” от 1986 г., тази песен става най-популярната от проекта, слуша се и днес и както виждаме, все още трупа огромни успехи. Вчера стигна 500 милиона гледания в YouTube и се превърна в най-слушаната песен на поп иконата.

Това постижение я направи и единствената жена изпълнител от миналия век с толкова много гледания.

Интересен факт за песента е, че първоначално е била композирана за краля на попа Майкъл Джексън и албума му “Bad”, но той я е отказал. За сметка на това, “La Isla Bonita” се превръща в първия проект на Мадона, в който са включени латино елементи и испански текст. След време тя разкрива, че винаги е била вдъхновена от испанската музика и латино културата, а когато е живеела в Ню Йорк, много често е слушала салса и меренге.

ТОП 10 на най-гледаните песни на Мадона в YouTube:

 10.  “Material Girl” (1984) – 84 милиона

Това е знаменитата песен на Мадона, в която тя пресъздава визията с розовата рокля на Мерилин Монро от филма „Gentlemen Prefer Blondes”от 1953-а.

9. “Like a Virgin” (1984) – 94 милиона

Безспорно тази песен е един от първите и най-големите хитове на поп кралицата, но също и първата, която предизвиква множество критики срещу нея заради булчинската рокля и провокативното изпълнение на наградите на MTV.

8. “Frozen” (1998) – 111 милиона

Песента от албума й “Ray of light” има голям комерсиален успех и според редица музикални критици, тази песен е символ на порастването на Мадона. С този албум тя започва да експериментира с редица жанрове.

7. “Vogue” (1990) – 146 милиона

Визии, класа и хореография! Какво повече можем да кажем за този вечен хит на Мадона!

6. “4 Minutes” (2008) – 151 милиона

Водещият сингъл на албума „Hard Candy” се превърна в един от най-известните хитове на първото десетилетие на 21 век. Това е и албумът, който Мадона промотира на концерта си в София.

5. “Papa Don’t Preach” (1986) – 157 милиона

Клипът към тази песен наподобява късометражен филм. С него Мадона започва да прави творчество, отнесено и към социалните проблеми. Темата на клипа е тийнейджърската любов, ранното забременяване и смелостта да отстояваш себе си.

4. “Like a Prayer” (1989) – 187 милиона

Отново като късометражен филм клипът на песента разказва за несправедливо обвинен мъж, притекъл се на помощ на жена. Героинята на Мадона е единственият свидетел, който може да спаси мъжа. Тук можете да си припомните песента и видеото:

3. “Hung Up” (2005) – 333 милиона

Тази песен включва елементи от „Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)” на ABBA. С нея се характеризира завръщането на Мадона към денс музиката, но по иновативен начин.

2. “B*tch I’m Madonna” (2015) – 340 милиона

Песента е сред хитовете на миналото десетилетие, а в клипа участват едни от най-известните изпълнители – Кейти Пери, Рита Ора, Майли Сайръс, Кание Уест и още много други!

1. “La Isla Bonita” – 500 милиона