До началото на тазгодишното издание на „Аполония“ остава малко повече от месец. Ако искате да знаете точно колко време, може да отворите официалния сайт на фестивала и ще бъдете посрещнати от таймер, който отброява с точност до секундата. Маргарита Димитрова, артистичният директор на фестивала, беше гост в студиото на „Тази сутрин“, за да разкаже малко повече за предстоящия празник на изкуствата.

„Има повече от 50 събития, но най-хубавото е, че всеки ден добавяме нови и нови“, каза тя в ефира на bTV.

Тази година фокусът на фестивала ще са младите хора и по тази причина още в деня на откриването „Аполония“ започва с изпълнение на една много любима на зрителите младежка група – „Junior Band“. Талантливите деца миналата година стигнаха до финала на „България търси талант“.

„Това са едни деца, които работят много съзнателно, много професионално“, сподели Маргарита Димитрова. „В музиката това е задължително условие.“

Тя призна, че за съжаление недотам добрата материална база в Созопол пречи на фестивала да разгърне пълния си потенциал.

„Затова тази година се спираме върху литературата и върху театъра“, обясни Маргарита Димитрова. „Интересното при нас е, че събираме всички изкуства на едно място. Музика, театър, кино, изобразително изкуство. И всичко това дава една много пълна и много точна картина за това какво се случва в културата на България.“