Типографията и различните елементи, вдъхновени от дигиталното изкуство, са основен фокус в творбите на съвременния графити артист Rustwo. Той често експериментира с форми и цветове, а в самостоятелната му изложба "Low Opacity" централно място ще заеме прозрачността, като подход за представянето на допълнителни layer-и в работата му, представена в Gallery 2.0 от 19 април до 4 май.

Платформата за модерни визуални изкуства в градска среда – Visionary, провокирана от темата за присъствието на уличното изкуство в галерийно пространство, отправя покана към Rustwo да внесе свободата и енергията на графитите в място, традиционно асоциирано с презентирането на класическо академично изкуство.

Откриването на проекта този четвъртък обещава впечатляващо преобразяване на галерията, включвайки 3D мапинг и допълващо изживяването съдържание, създадено във вирутална реалност. Djobry от Sofia Beats пък ще раздвижи атмосферата с музикални ритми.

Следете във Facebook за допълнителна информация за целодневното събитие на 28 април (събота), част от изложбата. Тогава, освен възможността за неформален разговор с артиста, ще може да се включите и в workshop за работа с Tilt Brush – инструмент за рисуване във виртуално пространство. Георги от VR Express ще даде примери за това как виртуалната реалност и изкуството могат да си взаимодействат, като ще насочва участниците в експериментирането с приложението на Google.

Целта на срещата е да бъде ангажирана аудиторията с пряк интерес и опит в рисуването, която да се докосне от първо лице с неограничените начини за представяне на творби в триизмерни дигитални форми. Само тези, които ще присъстват на 28 април, ще могат да „преживеят“ съдържанието, което Rustwo ще създаде на Tiltbrush и кореспондира на изображенията, показани в Галерията.

Повече от автора на https://www.instagram.com/soulighter13/