Излезе нов трейлър на дългоочаквания филм за принцеса Даяна – „Спенсър“. Лентата се очаква да бъде по кината на 5 ноември.

Докато прекарва Коледа с кралското семейство в Сандрингам, Даяна взема съдбоносното решение да напусне принца.

„Бракът на принцеса Даяна и принц Чарлз отдавна е изстинал - гласи официалното описание на сюжета. - Въпреки че се носят слухове за афери и развод, мир е уреден за коледните празници в името на кралицата на Сандрингам. Има ядене и пиене, стрелба и лов. Даяна знае играта. Но тази година нещата ще бъдат коренно различни.“

Трейлърът започва с нейното пристигане сама, с колата й в замъка-резиденция, вместо да е придружена от кралските шофьори. Сърцето ви се свива и когато едно от децата на Даяна я пита: „Мамо, какво е станало, че си толкова тъжна?“.

 

Появява се и кадър с Кристен като Даяна в сватбената й рокля.

В ролята на лейди Даяна е Кристен Стюарт, която сега е на 30 години, това означава, че е с  6 години по-млада от Даяна през 1996 г., когато решава да се раздели със съпруга си.

Режисьор на „Спенсър“ е чилиецът Пабло Ларин, който напоследък се занимава предимно с биографично кино - филмът му „Неруда“ (2016 г.) е номиниран за „Златен глобус“, а „Джаки“ (2017 г.) се бореше в три категории за „Оскар“.

„Спенсър“ е деветият във филмографията на Ларин. В него се е заел с историята на принцеса на Уелс и заглавието на филма не случайно – то е моминското име на Даяна преди сватбата й с принц Чарлз.