1981 година. Провалил се комедиант, отхвърлен от обществото, поема по пътя на престъпността и хаоса в Готъм сити. Единственото, което винаги е искал самотният Артър Флек, е човешки допир, емоционална връзка. Бродейки из мрачните и враждебни улици на Готъм, Артър носи две маски. Едната той сам е гримирал на лицето си. Другата не може да се измие и е неговият отчаян опит да се почувства като част от света, който го заобикаля, а не като човекът, който е постоянно отхвърлян от него.

Снимка: Warner Bros.


Артър сам се грижи за болната си майка, която е най-добрият му приятел. Тя с ирония го нарича „весел“, защото усмивката е винаги на лицето му, но тази гримаса прикрива дълбоката му тъга... Когато животът се превръща в постоянен тормоз в работата, на улицата и у дома, от близки, колеги и напълно непознати, Артър се отчуждава още повече от обществото и драстично решава с коя от двете маски иска да живее и да се превърне в "принца на престъпността".

Снимка: imdb.com

Можете да гледате „Жокера“ тази вечер от 21:00 ч. по bTV Cinema и сами да прецените прав ли е Асен Блатечки, който през 2020 г., малко преди Хоакин Финикс да получи "Оскар", каза за ролята му „Много е лесно да се кривиш“.

Снимка: imdb.com

Година по-късно в ефира на bTV той се коригира и уточни, че Финикс има много по-добри роли от „Жокера“. Цялото интервю вижте тук:

Жокера (“Joker“, САЩ, 2019)
2 награди и 9 номинации „Оскар“
Жанр - фентъзи, криминален, трилър
Режисьор - Тод Филипс
Актьори - Хоакин Финикс, Зази Бийц, Робърт Де Ниро, Брет Кълън, Франсис Конрой, Шей Уигъм, Марк Марън, Бил Камп, Глен Флешлър, Брайън Калън и др.


Емблематичната кампания на bTV Cinema „Месец на Оскарите“ включва близо 60 отличени или номинирани от Академията за филмово изкуство заглавия. Филмовият канал на bTV Media Group ще представи ексклузивно и фаворита за тазгодишните награди с най-много номинации – цели 11 – „Всичко навсякъде наведнъж“ (2022 г.).