Филмът „Joker 2: Folie à Deux”, в който участват Хоакин Финикс и Лейди Гага, се очертава да бъде музикално продължение на оригиналния "Жокер" от 2019 г., като се очаква да излезе в киносалоните на 4 октомври 2024 г.

"Дедлайн" пише, че филмът, който отново ще бъде режисиран от Тод Филипс, ще бъде мюзикъл. А заглавието му е френски термин, която в превод се отнася до психическо разстройство, от което страдат двама или повече души, като често пъти тези хора са членове на едно и също семейство. 

Продължението на филмовия блокбастър се появява, след като оригиналът прибра рекордните 96,2 млн. долара в боксофиса по време на премиерния си уикенд. Общо в международен план филмът е спечелил 1,07 млрд. долара, което го превръща в най-касовия R-Rated филм в историята, пише още БГНЕС.

Хоакин Финикс (който изпълнява главния герой) и Хилдур Гурнадотир взеха награди "Акамедия" - съответно за най-добър актьор и оригинална музика. Общо филмът беше номиниран за 11 награди "Оскар" - включително за най-добър филм и най-добър режисьор.

Снимка: Twitter/@ladygaga

Новината за премиерната датата дойде от актуализирана информация на Comscore и идва точно след като филмът на DC Extended Universe "Batgirl" с участието на Лесли Грейс, Майкъл Кийтън и Брендън Фрейзър беше отхвърлен от HBO Max, въпреки че е в постпродукция.

Вижте повече за "Жокера" с Хоакин Финикс във видеото по-долу: