Напоследък стават все по-разгорещени слуховете около завръщането на Хоакин Финикс в "Жокера 2" - очаквано продължение на блокбастъра от 2019 г., който постави началото на зараждащата се поредица. С напълно различен поглед към принца на престъпността с клуонски вид от този, който сме виждали в миналото, хората с право се вълнуват дали ще получат още една история - дали ще видят повече Артър Флек и неговото потенциално издигане на власт в Готъм?

Изглежда, че това вече официално ще се случи, след като „Дедлайн“ съобщи, че се работи по продължение и то вече има работно заглавие – „Joker: Folie à deux“ („Жокера: Лудост за двама“).

Новината за "Жокера 2" идва по повод на това, че сценаристът и режисьор Тод Филипс публикува в Инстаграм копие от корицата на сценария, който е написал заедно със Скот Силвър. Кървавочервената корица обявява заглавието „Folie à deux“ и изглежда, че е била завършена преди малко по-малко от месец. Той не оставя друг коментар, оставяйки тази фотография да послужи като всички необходими обяснения за момента.

Терминът „Folie à deux“ е френски и се отнася до психично разстройство, което засяга двама или повече души, като често пъти тези хора са членове на едно и също семейство. Не е трудно да се разбере накъде отива „Жокера 2“, като се има предвид психичното заболяване в основата на първия филм с Хоакин Финикс и миналото на героя като цяло, пише още БГНЕС.

Снимка: Warner Bros.

Втората част от поста на Тод Филипс е снимка на Хоакин Финикс, който седи и всъщност чете сценария на "Жокера 2". Лесно е да се предположи, че актьорът ще се завърне във филма, което със сигурност е необходимост, като се има предвид как се развиха нещата в първия филм. Той е движещата сила зад образа на Жокера, поемайки в посока на бавно прегаряне, което в крайна сметка му донесе победа за най-добър актьор на наградите "Оскар". През същата година филмът получи и номинация за най-добра продукция.

Ще бъде интересно да видим дали „Жокера 2“ или „Жокера: Folie à deux“ може да достигне същите боксофис висоти като първия филм. Жокера беше един от наистина изненадващите блокбастъри в историята. При бюджет от около 70 млн. долара, филмът инкасира над 1,07 млрд. долара от продажби на билети, като по този начин натрупа най-голямата сума в историята за филм с рейтинг R.

Макар че имаше значително очакване за това как Финикс и Филипс ще представят героя, малцина смятаха, че той ще се сгромоляса по този начин. И като се има предвид, че поне засега той се намира извън другите притежания на "Уорнър Брос" и DC, които включват DCEU, както и наскоро излезлия "Батман", който има своя собствена зараждаща се вселена, е още по-впечатляващо, че този филм създаде свой собствен свят. "Жокер 2" ще го доразвие.