Певицата Лейди Гага е поела към Готъм – градът, в който Батман раздава справедливост през нощта. В момента се водят преговори да вземе ролята на Харли Куин в продължението на хита „Жокера“.

Снимка: Getty Images

Неотдавна официално стана ясно, че филмът от 2019 г. ще има продължение. Това се очакваше, тъй като първата част постигна рекорден успех и се превърна в първия филм, забранен за непълнолетни, който има приходи от над милиард долара.

Във филма Хоакин Финикс играе ролята на душевноболен мъж, работещ като професионален клоун, който застрелва група богати младежи и се превръща в символ на подтисничеството на богатите в разкъсвания от бедност и престъпност град.

Тази мрачна интерпретация на познатия комиксов злодей донесе на режисьора Тод Филипс номинации за най-важните награди „Оскар“ – за филм на годината, за режисура и за сценарии, а Хоакин Финикс си тръгна със статуетката за най-добра главна роля. Филмът беше отличен и за музиката си.

По непотвърдена информация Тод Филипс отново ще опита да разбие клишетата и продължението ще е мюзикъл. По тази причина изборът на певица за една от главните роли изглежда логичен.

В комиксите за Батман Харли Куин е психоложка, която се поддава на чара (и лудостта) на Жокера и започва да извършва престъпления заедно с него.

Снимка: Instagram

Вече е известно и подзаглавието на предстоящия филм – „Folie à deux“ или „Масова психоза“. Засега е потвърдено единствено, че сценарият на филма е готов, но преговорите с Лейди Гага, а и със самия Хоакин Финикс, все още не са завършени.