За нея работата е над всичко. Абсолютно над всичко. Така че абсолютно закономерно ѝ се случват тези работи" - така актьорът Асен Блатечки коментира в "Тази сутрин" номинацията за "Оскар" на Мария Бакалова, която той познава от 12-годишна.

"Тя беше едно малко момиченце от Бургас. Учеше в тяхното музикално училище, театрална паралелка. От съвсем малка мечтаеше да ѝ се случват всички тия неща", разказа той.

Яна Маринова се запознава с Мария по време на снимките на филма "Като за последно" на режисьора Ивайло Пенчев.

"Най-важното е, че е попаднала в ръцете на Саша Барън Коен. Когато работиш с режисьор от такъв ранг и попаднеш в голямото кино, оттук нататък всичко зависи само от собствените ти качества и дали ще можеш да се пуснеш по вълната.", каза тя.

"Познавам ги и двамата, и то много добре", каза Блатечки за скандала, който предизвикаха резките на думи на проф. Иван Добчев за Бакалова. "Според мен това са техни лични, учителско-ученически отношения. Иван Добчев продължава да се чувства неин учител и да ѝ дава уроци по пътя, по който те са вървяли заедно."

"Това е ролята. Тя е наета, за да изиграе това. Тя се доверява на режисьора със огромен опит да изиграе това, което той иска, за да покаже неговата гледна точка. И се справя блестящо", коментира от своя страна Яна Маринова.

"Според мен тя просто е много талантлива. Пак казва, целия си живот дотук тя е живяла така, че да ѝ се случват тия неща.", каза Блатечки, след което отговори на въпроса колко трудно е Мария Бакалова да изиграе дъщерята на Борат: "Имах предвид, че Хоакин Феникс има много по-добри роли от тази на Жокера, според мен. Но да, Жокера и това, което прави Мария в този филм доста се доближават като изразни средства и актьорска игра."

Какво още казаха двамата чуйте във видеото по-горе, а цялото предаване гледайте на btvplus.bg