Американската актриса Розамунд Пайк победи бургазлийката Мария Бакалова в категорията "Най-добра женска роля в комедия или мюзикъл" на 78-ите награди "Златен глобус".

Звездата от черната комедия "I Care A Lot" ("Много ми пука") обаче не пропусна да спомене съперницата си в речта си след обявяването на победителя.

"В моя филм ми се налагаше да се измъквам от кола, която потъва в река. Бих предпочела да направя това още веднъж, отколкото да се окажа в една стая с Руди Джулиани. Мария, поздравявам те за смелостта!"

Сцената, която Пайк споменава, е в кулминацията на "Борат 2" и стана причина за голям скандал около филма. В нея Бакалова, играеща ролята на дъщерята на Борат Тутар, се среща с бившия кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който тогава бе част от екипа на Доналд Тръмп.

Тутар е журналистка и Джулиани мисли, че участва в обикновено интервю. Той флиртува с нея, влизат в хотелска стая и Джулиани ляга на леглото, пъхайки ръце в панталона си.

Предполага се, че тези кадри са повлияли на резултата от изборите в САЩ.

Саша Барън Коен казва: "Забележете, че филмът излезе точно преди последните президентски дебати. Кадрите на Джулиани с ръце в панталоните бяха навсякъде. Така че, дали сме повлияли на резултатите? Надявам се, че да."

"Борат 2" получи наградата за "Най-добра мъжка роля" и "Най-добра комедия на годината". Вижте останалите наградени тук: