"Борат 2", както е неофициалното име на продължението на легендарния "Борат", излезе в Amazon Prime Video миналата седмица. Той бързо се превърна във филма, за който всички говорят, след като в него видяхме бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани да флиртува с актрисата Мария Бакалова, пъхнал ръце в панталона си.

Снимка: Борат 2

Въпреки че Мария Бакалова не е давала много интервюта, след като се появи в "Борат 2", актрисата беше интервюирана заедно със Саша Барън Коен в сутрешното предаване "Добро утро, Америка", където говори за заснемането на сцената, пише "Нюзуик".

Става въпрос за момента, в който Мария Бакалова, в ролята на Тутар, дъщерята на Борат, интервюира Руди Джулиани, който е част от адвокатския екип на американския президент Доналд Тръмп. След интервюто двамата се насочват към хотелска стая, където каквото и да беше възможно да се случи, е преднамерено осуетено от Саша Барън Коен в ролята на Борат, който нахълтва в стаята, облечен в скандално бельо.

Снимка: Борат 2

В интервюто за "Добро утро, Америка" Мария Бакалова казва на Саша Барън Коен: "Искам да ти благодаря. Бях сигурна, че ще ме спасиш от всичко." 

Запитана от интервюиращия дали това означава, че тя се е чувствала в несигурност с Руди Джулиани, Мария отговаря: "Не, винаги съм се чувствала в безопасност с нашия екип, с останалите, със Саша... Никога не съм чувствала, че мога да попадна в опасност... затова имам късмет, защото ги имам."

За съжаление интервюиращият не задава последващ въпрос, който мнозина биха попитали актрисата, ако имаха тази възможност - как би се почувствала в онзи момент, ако Саша Барън Коен и екипът не бяха там, за да спрат развитието на ситуацията, както сториха.

По-рано тези дни Руди Джулиани коментира сцената в Туитър профила си, като каза, че това, което зрителите виждат от филма, е да прибира ризата в панталоните си, след като е свалил звукозаписната техника за интервюто.

"Видеото от "Борат" е пълна измислица. Прибрах ризата си, след като свалих звукозаписната техника", каза Джулиани. Никога преди, по време или след интервюто не съм се държал неподходящо. Ако Саша Барън Коен намеква друго, той е хладнокръвен лъжец", пише Джулиани.

"Ако адвокатът на президента смята това, което направи там, за подходящо поведение, тогава един Господ знае какво е направил с други журналистки в хотелските стаи", отговаря му Саша Барън Коен в предаването "Добро утро, Америка".