Тази седмица певицата Кейти Пери, която отскоро е майка, отпразнува 36-ия си рожден ден. За нейна изненада бъдещият ѝ съпруг Орландо Блум ѝ предаде поздрав от неочакван почитател – филмовия образ на казахстанския журналист Борат.

Във видеото Борат нарича певицата „Кейти Пепси“ и обяснява, че докато е проверявал в Гугъл водните паркове в Орландо, е попаднал на снимка на интимните части на актьора от „Властелинът на пръстените“. „Господин Гугъл ми изпрати фотография на твоя съпруг и неговия кхрам (дума, която Борат използва за мъжки полов орган). Неговият е много добър.“

Борат, в чиято роля е актьорът Саша Барън Коен, има предвид снимките, които се появиха преди 4 години. На тях се вижда Орландо Блум чисто гол, докато е на плажа с приятелката си Кейти Пери.

Във видеото си Борат продължава да се шегува с гениталиите на актьора: „Сигурно е много приятно да видиш Орландо Блум“, каза Борат, което е игра на думи – фамилното име на актьора означава „цъфтя“. „Ще имаш много хубав рожден ден и много крем върху тортата си. Защо не?“

Преди няколко дни актьорът Саша Барън Коен пусна новия си филм, в който играе ролята на Борат. Кейти Пери, заедно с други актьори (сред които и самият Коен), се снимаха до картонена фигура на култовия Борат.

„Борат“ е пародия на документален филм, в който Коен се преструва на казахстански журналист и взема интервюта от нищо неподозиращи хора, сред които публични личности и политици. Във втория филм партньорка на Борат е българската актриса Мария Бакалова, която играе дъщерята на казахстанеца.