Тейлър Суифт спечели наградата "Грами" за албум на годината и стана единственият изпълнител, който печели най-голямата награда на музикалната индустрия четири пъти в кариерата си. Суифт спечели отличието за поп албума "Midnights" на церемония, доминирана от жени музиканти.

Били Айлиш спечели наградата за песен на годината за "What Was I Made For?" - балада, написана за саундтрака на филма "Барби". Майли Сайръс получи отличието за запис на годината за своя химн за овластяване "Flowers". Най-добър нов изпълнител стана R&B и поп певицата Виктория Моне.

Снимка: Getty Images

При приемането на приза на церемонията за 66-ите награди "Грами" в Лос Анджелис 34-годишната певица първо благодари на своя продуцент и приятел Джак Антоноф. Тя добави, че би искала да каже, че това е най-щастливият момент в живота й, но че всъщност се чувства така щастлива и когато твори и изпълнява музика на сцена. Преди това, докато приемаше 13-ата си наградата "Грами", певицата обяви, че новият й албум The Tortured Poets Department ще излезе на 19 април, пише БТА.

"Зная, че вотът на членовете на Националната звукозаписна академия е пряко отражение на страстите на почитателите", каза тя, след като прие наградата за най-добър вокален поп албум. Затова искам да благодаря на феновете, като им разкрия тайна, която пазя през последните две години", каза Тейлър Суифт.

 

Победителите бяха избрани от музикантите, продуцентите, техниците и други, които съставляват Академията за звукозапис. През последните години групата работи за разнообразяване на състава си, като кани повече жени и цветнокожи в редиците си.

Снимка: Getty Images

Наградите "Грами" са най-високите отличия в музикалната индустрия и бяха раздадени на церемония на 4 февруари, излъчена по CBS и водена от Тревър Ноа.

Ето и списъка на победителите в отделните категории по време на телевизионната церемония:

АЛБУМ НА ГОДИНАТА

"Midnights", Тейлър Суифт

ЗАПИС НА ГОДИНАТА

"Flowers", Майли Сайръс

ПЕСЕН НА ГОДИНАТА

"What Was I Made For?", Били Айлиш (от филма "Barbie");

НАЙ-ДОБЪР НОВ ИЗПЪЛНИТЕЛ

Виктория Моне

НАЙ-ДОБЪР ПОП ВОКАЛЕН АЛБУМ

"Midnights", Тейлър Суифт

НАЙ-ДОБРО ПОП СОЛОВО ИЗПЪЛНЕНИЕ

"Flowers", Майли Сайръс

НАЙ-ДОБЪР АЛБУМ НА MUSICA URBANA

"Manana Sera Bonito", Керъл Джи

НАЙ-ДОБЪР КЪНТРИ АЛБУМ

"Bell Bottom Country", Лейни Уилсън

НАЙ-ДОБРА R&B ПЕСЕН

"Snooze", автор SZA; Kenny B. Edmonds, Blair Ferguson, Khris Riddick-Tynes, Solana Rowe & Leon Thomas, автори на песни

НАГРАДА НА ДР. DRE GLOBAL IMPACT AWARD

Джей Зи

Брус Спрингстийн и други музикални звезди отдадоха почит на рокаджията Джон Бон Джоуви на годишната благотворителна вечер преди наградите "Грами", като изпълниха хитове като "Blaze of Glory" от богатия рок каталог на певеца, пише още БГНЕС.

Бон Джоуви основава едноименната група през 1983 г. в Ню Джърси и помага за оформянето облика на тежкия китарен рок на 80-те години. 61-годишният изпълнител беше избран за тазгодишния "Човек на годината" от MusiCares - благотворително звено на Звукозаписната академия, което набира средства за подпомагане на музиканти със здравни проблеми.