На 31 юли, две големи имена за съвременната електронна денс музика – Carlo Lio и Dubfire ще завладеят с музиката си клуб Cacao Beach на "Слънчев бряг". Очаквайте горещи плажни емоции край морето по време на Solar Summer 2015. Какво още да очакваме от фестивалното събитие, научете от самия Мистър Лио!

Ladyzone.bg: Какво те накара да станеш диджей?

Карло Лио: "Като се замисля, никога не съм искал или мечтал да стана диджей – въпреки, че винаги съм обичал музиката и мои близки и приятели са пускали свои сетове по време на сватби.

Наблюдавал съм ги с възхищение и определено ми харесваше това, което виждах, но не можех да си се представя в подобна роля. Може би се питате защо? Поради простата причина, че не обичах да съм пред голяма публика или да привличам вниманието.

Един ден по време на рейв парти в Торонто, открих себе си. Тогава видях нещата под друг ъгъл и съзнателно (пре)открих професията на диджей - следователно възможността да бъда този, който съм днес. 

С времето музиката стана моя професия. Винаги съм слушал актуална ъндърграунд музика, редовно си купувах грамофони плочи и винили, основно за моя лична употреба и удоволствие, но никога не съм подозирал, че те ще се превърнат в основа на моята работа. Не беше планирано, за мен беше хоби, на което започнах да се отдавам все повече и повече. 

Навлизах все по-дълбоко в музикалната сфера, откривайки нови изпълнители като Carl Cox, Bad Boy Bill, Jeff Mills и DJ Sneak, и осъзнах, че искам да съм един от тях. Предвид това, което постигат чрез своята музика, няма как да не се вдъхновя и не пожелая същото."

 

Ladyzone.bg: Какво те вдъхновява най-много?

Карло Лио: "Животът ме вдъхновява. Дали това ще са хората, музиката, градовете или някое определено участие - където и да съм - винаги намирам нещо въодушевяващо, което мога да използвам в работата си. Не съм от тези, които се вдъхновяват от едно конкретно/единствено нещо. Мога да се инспирирам както от всичко така и от нищо – просто съм отворен към света."

Ladyzone.bg: Какъв е мечтаният ти проект?

Карло Лио: "Хм, бих желал да създам лейбъл/бранд, който да бъде световно разпознаваем и признат. Бих искал да организирам мои собствени събития или сценични участия в клубове и на фестивали – това винаги е било дългосрочна моя амбиция и аз постоянно работя за нейното реализиране – не е лесно, но обичам това, което правя, и затова си струва усилията."

Ladyzone.bg: Кажи, кои са парчета 2015, който всеки трябва да чуе?

Карло Лио: "Колкото и да не ми се иска да изтъквам свое парче, ще го направя - няма как! Реализирах ремикс за Basement Jaxx – парчето ще бъде представено съвсем скоро и съм наистина развълнуван от това. Беше огромна чест за мен да бъда част от техния проект. Така че, моля останете нащрек за този трак!"

 

Ladyzone.bg: Какво да очакват феновете от участието ти в България?

Карло Лио: "Каквото винаги може да очакват от мен – мощ, груув, енергия, както и завладяващи бийтове!"