Турски телевизионни звезди получават предложения за милиони от богаташи от Близкия изток, само за да се запознаят или да вечерят с тях, съобщиха турски медии. Невинаги обаче апетитните финансови предложения успяват да изкушат актьорите.

Така например любимецът на жените от турските сериали Къванч Татлъту е отказал наскоро да приеме сумата от 12 милиона турски лири (близо 350 хиляди евро), предложени му, за да участва в откриването на нов магазин в Кувейт.

Предложението, което включвало и изпращането на частен самолет, който да откара турската звезда за събитието, е било отхвърлено с мотив, че не се вписва в кариерата на актьора, пише турският сайт Т24.

Сериалите с участието на Татлъту, последният от които "Семейство", са добре познати в целия Близък изток и се радват на милиони почитатели.

В България той е познат най-вече с ролите си в телевизионни поредици като "Забраненият плод", "Перла", "Двама завинаги", "Север Юг".

Джан Яман е друг турски актьор, чиято слава е задминала пределите на Турция. Подобно на Татлъту обаче и той е отхвърлил цяло състояние, предложено му от семейство в Дубай, само за да се запознаят, съобщи в. "Акшам".

В замяна на съвместна вечеря с турската звезда от сериали като "Любов на инат", "Свободен дух" и "Господин Грешен" дубайското семейство предложило да му плати колосалната сума от един милион евро, но красавецът не се поколебал да откаже.

За разлика от тях двамата обаче  не отхвърля с лека ръка предложенията, които получава от Близкия изток, и често пътува до тези страни за откриване на обекти и приеми, посочва Т24. Наскоро той вечеря с 80 богати дами в Кувейт, сред които съпруги на шейхове. Собствената съпруга на актьора – актрисата Фахрийе Евджен, обаче не присъства на приема, уточнява БТА.

Бурак Йозчивит е добре познат и у нас с ролите си в популярни турски сериали като "Черна любов" и "Великолепният век", а съпругата му, с която се запознава на снимачната площадка на "Чучулигата", е известна с ролята си на Неджля в "Листопад", както и с превъплъщенията си в други телевизионни поредици, сред които "С Русия в сърцето", "Ти си моят дом" и пр.