След години на безкрайни спекулации, противоречиви интервюта от звездите и възхитително събиране на сцената на тазгодишните награди SAG, най-накрая имаме новина - 18 години по-късно ще се снима продължението на "Дяволът носи Прада". Работата вече е започнала! 

"ПОДРОБНОСТИ НА ВАШАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ"

Снимка: Getty Images

Култовите фрази на Мерил Стрийп в ролята на Миранда от първата част на хитовата лента все още често се повтарят. Нейната брутална категоричност и прецизност в работата стават пословични. И макар зрителите да си отдъхнаха на финала, когато героинята на Ан Хатауей последва сърцето си и направи своя избор, всички сякаш бяха жадни за още. Още мода, още жилещи фрази, още от нещата в живота, в които много хора се разпознават.

Може би аз, Стенли, Емили, Мерил, Дейв Франкел, Патриша Фийлд... Просто всички трябва да направим нещо друго заедно. Това би било забавно.

 

През октомври 2022 г., по време на интервю, Ан Хатауей заяви категорично пред Entertainment Tonight, че "няма да има продължение. Няма да стане! Не можем да го направим!". През април 2024 г. повтори, че "вероятно няма" да се случи, въпреки че беше значително по-малко категорична. 

Снимка: Дяволът носи Прада

 

"МОЛЯ, ОТЕГЧАВАЙТЕ НЯКОЙ ДРУГ С ВАШИТЕ ВЪПРОСИ!"

 

Изглежда обаче, че бандата актьори - или поне повечето от тях, може да се съберат отново за следващ филм. Disney е на съвсем ранен етап от разработка на продължението, като със сценариста на оригиналния филм Алин Брош Маккена води преговори за написването на следващата част.

Припомняме сюжета на лентата.

„Дяволът носи Прада“ (на английски: The Devil Wears Prada) е комедийно-драматичен филм, който е филмова адаптация на романа от 2003 година със същото име от Лорън Уайзбъргър. В него участват Ан Хатауей, в ролята на Андреа Сакс, дипломирала се студентка, която търси работа като асистент на влиятелната редакторка на модно списание Миранда Прийстли (Мерил Стрийп). Във филма участват и Емили Блънт - в ролята на първата асистентка на Прийстли, Ейдриан Грение в ролята на гаджето на Сакс и Стенли Тучи в ролята на креативния директор. Премиерата на филма е в Ню Йорк на 19 юни 2006. Излъчването му започва от 30 юни 2006. Мерил Стрийп получава признание за изпълнението на ролята си и е номинирана за Златен глобус в края на годината. Филмът е издаден на DVD на 12 декември 2006. През 2007 г. започва заснемането на телевизионен сериал със същата история.

"ИМА ЛИ ПРИЧИНА МОЕТО КАФЕ ДА НЕ Е ТУК? УМРЯЛА ЛИ Е ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО?"

Всички погледи сега са насочени към Ан Хатауей (в ролята на Андреа Сакс). Феновете се питат, ако Андреа Сакс се появи в новата история, дали тя все още ще бъде "момичето с широко отворени очи", или ще е преминала към по-доходоносна кариера?

А дали тя все още ще е с гаджето си от първа част? За това поне има ясен отговор. В интервю за Variety през 2023 г. сценаристър Брош Маккена говори къде ще бъдат днес някои от героите, които бяха създадени в миналото.

"Анди и Нейт определено не са заедно. Толкова мога да ви кажа." 

Снимка: Дяволът носи Прада / The Devil Wears Prada

Какво ще се случи и дали дяволът все още носи Прада - предстои да видим.