Документалният филм на Радиана Божикова и Добромир Иванов „Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девици на Албания“ бе отличен със специална награда от журито на Arc Film Festival, провел се в германския град Майнц.

Фестивалът има за цел да събере режисьори, оператори и продуценти от всички страни по света с идеята да бъдат стимулирани копродукциите между държавите. За тази цел освен избраните скрийнинги на филми и наградите, фестивалът организира работилници, обучения и работни срещи, в които да се споделя опит, да се разменят идеи и да се създават нови работни групи за филми с автори от няколко държави.

Признанието за българския екип е единственото отличие за документалистика на Arc Film Festival 2023.

Филмът „Аз съм Бурнеша.Последните клетвени девици на Албания“ е един от най-награждаваните проекти в редакцията на bTV Новините през последните 2 години. Той разказва за съдбата на албанските жени, избрали да живеят като мъже. Авторите - журналистът Радиана Божикова и операторът Добромир Иванов показват последните клетвени девици, които живеят в прокълнатите планини на север в Албания. Те срещат зрителите с традиции, непонятни за днешното модерно общество. Филмът може да бъде изгледан тук.