Факултетът за литература към университета Киеле открива иновативна „Аптека за поезия“, за да предоставя „първа помощ“ от стихове в подкрепа на психичното здраве. Поетесата Дебора Алма, преподавател по творческо писане в Кийл, и преподавателят и поет Джеймс Шърд са започнали това начинание като нов начин поезията да стигне до повече хора, фокусирайки се върху доброто им психично здраве и благополучие.

"Аптека за поезия“ е разположена във викториански магазин на голяма улица в град Шропшир, в замъка на Бишоп. Подкрепена е с финансиране от Съвета на изкуствата. 

След петмесечна реставрация старата класическа аптеката се превръща в център за поезия и творческо писане с акцент върху доброто психично здраве и благополучие. Мястото се използва и за предлагане на обществени курсове по поезия и творческите практики като начин хората да се справят с трудностите и емоционалните травми.

Посетителите ще могат да се движат из сградата и да избират отдели според настроението си. Всички те са с много артистични имена - от „Въпроси на сърцето“ до „За дните, когато светът е прекалено много с нас“. "Аптекарят" ще бъде на разположение, за да "предпише" някои поетични лекарства за сложен микс от емоции, както и да може да предоставя консултации в определената за целта зала.

Дебора Алма споделя: „Ние вярваме, че поезията може да направи много - да промени настроението, да помага по много начини за добро психично здраве.“