В последните дни от 2022 г. и началото на новата 2023 г. bTV ще предложи много забавление и празнично настроение за цялото семейство пред екрана със селекция от цели 10 спектакъла на любими български изпълнители и личности, сред които Лили Иванова, Графа, Поли Генова, Енчо Керязов, Веселин Маринов, Веско Ешкенази, Деси Добрева, група „Остава“ и др.

Старт на празничната музикална програма ще даде концертът „Коледа е…!“ с песни на Стефан Диомов, който ще се излъчи на 24 декември (събота) от 12:30 ч. Своите най-големи хитове, създадени от обичания български композитор, ще изпеят Тони Димитрова, Милица Божинова, Ева, Хари и Яким от „Тоника“ и др. На Бъдни вечер от 20:00 ч. зрителите ще изживеят невероятни емоции и с примата на българската поп музика Лили Иванова и нейният грандиозен концерт от зала 1 на НДК през 2021г.

 

 

Навръх Коледа, на 25 декември (неделя), от 12:30 ч. bTV ще излъчи юбилейния концерт на Веселин Маринов „40 години на сцена“. Почитателите на обичания от всички поколения изпълнител, ще могат да се насладят на най-големите му хитове, превърнали се в емблема за българската музика.

Снимка: bTV Media Group

 

На 26 декември (понеделник) от 12:30 ч. следва магическият спектакъл на Поли Генова „По-добрата Коледа“, изпълнен с празнично настроение и великолепна музика, в компанията на Орлин Горанов, Любо Киров, Орлин Павлов, Прея и Любо Нейков.

 

 

От 23:00 ч. bTV ще излъчи концерта на Влади Ампов – Графа „Утре отново“, в който са включени най-големите му хитове, изпълнени в акустика с много любов и неподправена емоция.

Снимка: bTV Media Group

 

 

 

На 27 декември (вторник) от 12:30 ч. виртуозният цигулар Веско Ешкенази ще сподели със зрителите любимите си музикални произведения в концерт, с който отбеляза своята 50-годишнина. Юбилейният спектакъл ще представи разказ за „Музите на цигуларя“ в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове, е Койна Русева.

Снимка: bTV Media Group

 

 

 

Част от празничната концертна програма на bTV е и шоу-спектакълът на Енчо Керязов „Нощ на звездите“. Събитието, на което най-изявените в своите области деца имат възможността да блестят до големите имена от световната и българската сцена, ще бъде представено в две части – на 31 декември 2022 г. (събота) и 2 януари 2023 г. (понеделник) от 13:30 ч.

Снимка: bTV Media Group
 

 

bTV ще посрещне Новата 2023 г. с традиционния новогодишен концерт „Сцена под звездите“, който организира съвместно със Столична община. Събитието ще започне в 20:00 ч. на пл. „Княз Александър I“ в София, а зрителите ще могат да го проследят на живо в ефира на bTV от 22:30 ч. Главни действащи лица ще бъдат „Обичайните заподозрени“, които ще пеят своите емблематични песни заедно с музикалните таланти от „Гласът на България“. Водещи на събитието са Натали Трифонова и Николаос Цитиридис, а събитията в бекстейджа ще следят Петя Дикова и Боби Лазаров.

Снимка: bTV Media Group

 

В първите минути на 2023 г. – на 1 януари (неделя), от 00:30 ч. bTV ще излъчи концерта-вариете „Калиграф“ на певицата в ново амплоа Кали заедно с музикантите от „БМХ“. В него тя представя 12 от най-големите си хитове в изцяло нов аранжимент в стил „балкан латино джаз“.

 

 

От 12:30 ч. на 1 януари Деси Добрева ще разрази истинска огнена феерия с концерта „Пустоно лудо“. Тя ще поднесе уникалния си фолклорен репертоар в цветен и магичен спектакъл, който ще докосне сърцата на всички и ще ги потопи в света на българската мистика.

Снимка: bTV Media Group

 

Празничната поредица на bTV ще завърши на 7 януари (събота) от 13:30 ч. с юбилейния концерт на „Остава“, с който групата отбеляза 30 години на сцена. Уникалната по рода си българска банда ще зарадва почитателите си както с емблематични парчета като „Шоколад“, „Остава“ и „Ще дойдеш ли с мен?“, така и с много нова музика.