Рок музикантите от “Остава” празнуват 30 години на сцена и по този повод ще зарадват меломаните с нов албум и национално турне.

Преди дни групата представи “Мама” - първия сингъл от предстоящия си нов албум. В COOLt Свилен Ноев разкри, че идеята за видеото дошла от съпругата му Невена, докато пиела вино в компанията на своята приятелка.

Участие в лентата вземат около 40 техни познати и приятели. “Ние си го харесваме. Първо, защото е леко провокативно. Второ, забавно е”, добави китаристът Жоро.

Свилен и Жоро потвърдиха и новината, че съвсем скоро ще представят своя нов албум, който ще включва “8 нови песни, които никой не е чувал досега”.

В момента работят активно по записите, като премиерата е насрочена за 20 май, когато ще се състои и промо концерт в голям столичен клуб.

Относно заглавието му музикантите споделиха, че това е “най-последното нещо”, щом се отнася за работата върху нов албум.

“В най-креативния период сме. Харесваме идеите, които избрахме за албума”, потвърдиха те.

През годината “Остава” ще зарадва почитателите и с национално турне, което ще започне на 21 май в Габрово - града, в който се сформира групата. Следват Античния театър в Пловдив на 20 септември и 8 октомври в НДК. Обичаните музиканти обещават “много летни концерти”, чиито дати ще станат ясни скоро.

Музикантите направиха и своята равносметка за изминалите 30 години на сцена.

“Музикално израснахме и сме по 10-15 кила по-дебелички”, сподели с чувство за хумор Свилен.

Определиха първите си 7-8 години съвместна работа като “период на напасване”, който им е помогнал да бъдат по-уверени на сцена пред голяма публика.