Амира е жена от Дубай, която всеки ден пие по 12 хапчета, заради автоимунно заболяване. Тя винаги носи медицинска гривна, с която може да изпрати сигнал в спешна помощ, в случай, че припадне.

Амира е една от красивите жени, които Михаела Норок снима за своя проект The Atlas Of Beauty. Фотографката прави зашеметяващи портрети на жени от цял свят и разказва техните вдъхновяващи истории.

"Този ден в града имаше пясъчна буря, но изведнъж всичко наоколо стана спокойна. Мир е и това, което Амира търси, след дълги години борби." - разказва Михаела.

Когато е била едва на 8 години, когато я диагностицират с лупус. Това е сложно автоимунно заболяване, при което може да бъде засегнат всеки орган или система на тялото. Характеризира се със  системно възпаление, което уврежда тъканите и органите, увреждат се сърцето, бъбреците, ставите, кожата, белите дробове, кръвоносните съдове и мозъка. Заболяването засяга по-често жени, предимно в млада и средна възраст, в съотношение 9:1 спрямо мъжете.

Заради лупуса Амира трябва да приема по около 12 хапчета на ден. Но нито заболяването, нито времето, прекарано в болници, я спират тя да прави невероятни неща.

Амира създава първата група за подкрепа на хорас това заболяване в Обединените арабски емирства. В нея те могат да споделят своите трудности, проблеми, да разчитат на подкрепа и да живеят по-добър живот.

Заплашена от болест, за която няма лекарство, Амира се опитва да живее своя живот като мечта. 

 

Амира е и успешен адвокат.

Занимава се с йога, а впоследствие се става и инструктор.

Обича да танцува и често го прави полупрофесионално.

Красотата й вдъхновява различни брандове, които я канят да стане тяхно рекламно лице. 

"Лупусът е мята супер сила!" - казва тя, колкото и странно да звучи. 

"Намирането на малко спокойствие, когато сте в средата на буря, изглежда невъзможно. Но не и за смели хора като Амира." - завършва поста си фотографката на проекта. 

Може да видите коя българка бе заснета за красивия проект тук: