Интересен е случаят на американската актриса Алиса Милано, защото трите й теста за коронавирус са били отрицателни, а след като преминава през вируса и си мисли, че ще умре, тестът й за антитела за COVID-19 е положителен.

47-годишната Милано, позната от сериала „Чародейките“, сподели за своя положителен резултат в Инстаграм, разкривайки, че на практика „имах всеки COVID симптом“. Това се е случило малко по-рано през годината, когато се тествала за новия коронавирус, но трите й теста били отрицателни.

Към своя снимка с маска и дихателен апарат към нея, Алиса написа „Това съм аз на 2 април, след като боледувах 2 седмици. Никога не съм била толкова болна досега.“

„Всичко ме болеше. Загубих обоняние. Все едно слон беше седнал на гърдите ми. Не можех да дишам. Не можех да задържам храна. Отслабнах с 5 килограма за 2 седмици. Бях объркана. Ниска тенпература. И главоболието беше ужасно. На практика имах всеки симптом на COVID.”

Въпреки явните симптоми Милано дала отрицателна проба за коронавирус два пъти в края на март и получила още един негативен резултат за COVID антитела, който бил направе, когато тя се почувствала малко по-добре.

Симптомите обаче продължили да се проявяват в следващите 4 месеца - световъртеж, стомашни неразположения, сърцебиене, задух, нулева краткосрочна памет и общо неразположение. Тогава 47-годишната актриса решила да си направи още един тест за антитела.

„Дадох положителен резултат за COVID антитела“, споделя тя, добавяйки „Преболедувах COVID-19.”

Актрисата разказва цялата история, за да алармира феновете си, че тестовете не са точни и статистиката за болните не е реална.

„Мислех, че ще умра. Чувствах все едно ще умра“, продължава Алиса, призовавайки псоледователите си да си мият ръцете, да носят маски и да спазват дистанция.