Известните по никакъв начин не са застраховани срещу беди, нещастия и загуба на бебе. Точно те често осъзнават, че притежават популярността и силата да говорят открито за проблемите си, за да вдъхнат надежда и кураж на много хора по света, които преживяват същото. Сигурни сме, че не всички имат смелостта да излязат и да кажат през какво са преминали, но и малкото звезди, които го правят, заслужават адмирации. Ето кои популярни личности са говорили открито за спонтанния аборт и какво е да загубиш дете.

Хилария Болдуин

Снимка: Getty Images

Само 2 месеца, след като Алек и Хилария Болдуин зарадваха феновете си, че ще стават родители за пети път, съпругата на холивудския актьор обяви в Инстаграм, че са загубили момиченцето. Загубата е изключително тежка за Хилария, която само преди 7 месеца преживя още един спонтанен аборт. 35-годишната инструкторка по йога обича да споделя ежедневието си на майка на 4 деца затова и решението й да обяви лошите новини в социалните мрежи не учуди никой.

„Тъжни сме да споделим, че днес нашето бебе е починало в 4-и месец. Искаме да знаете, че колкото и зле да се чувстваме в момента, ще се оправим. Големи щастливци сме с нашите 4 здрави бебета.“Джеймс Ван Дер Бийк

Снимка: Getty Images

В средата на ноември семейството на актьора Джеймс Ван Дер Бийк преживя загубата на още бебе. Двойката има 5 деца, които са на възраст от 1 до 9 години и никога не е крила, че иска още деца. Измежду ражданията на децата Джеймс и съпругата му са преживели 3 спонтанни аборта.

"Абортът е нещо, за което хората рядко говорят и често преминават през него тайно. Никой не трябва да се срамува от това“, окуражава Джеймс в поста си отпреди месец всички хора, които преминават през същото.


Шей Мичъл

Снимка: Getty Images

Актрисата от „Малки сладки лъжкини“ стана майка за първи път през октомври 2019 г. Бебето е момиче и носи нетрадиционното име Атлас Ноа. През миналата година обаче Шей преживява спонтанен аборт, когато е в 14 седмица от бременността.По-късно тя споделя своите чувства:

„В този момент нямах представа какъв е процентът на спонтанните аборти. Когато се случи, бях в пълно неведение за това. Познавам други жени и мои приятелки, които са преминали през доста по-трудно пътуване. Трудно е, защото се чувстваш съкрушена като жена.“

Аланис Морисет

Снимка: Getty Images

Точно преди да стане майка за треtи път през август 2019 г. изпълнителката на „Thank U” разкрива в интервю, че е преживяла тежки дни между раждането на двете й по-големи деца.

„Между Евър и Оникс имаше няколко фалстарта. Винаги съм искала да имам 3 деца и преживях няколко спонтанни аборта. Молех се да забременея и преследвах мечтата си, същевременно научих толкова много за тялото си, биохимията, имунитета и гинекологията през това време. Това беше мъчителен процес на учене, изпълнен със загуби и постоянство.“