Актьорът, известен от сериала „Кръгът на Доусън“, Джеймс Ван Дер Бийк и съпругата му Кимбърли са загубили шестото си бебе. Това обяви Джеймс в личния си профил в Инстаграм с думите:

„Разбити. Опустошени. В шок. Така се чувстваме в момента, след като душата, която чакахме да се появи през април месец, мина по краткия път към каквото се предполага, че се случва отвъд живота.“Ван Дер Бийк споделя снимка от болницата, в която съпругата му се възстановява след загубата, допълвайки, че и преди са преминавали през ада на спонтанния аборт, но никога на толкова късен етап от бременността.

В началото на октомври 42-годишният актьор сподели радостната вест, че със съпругата му очакват бебе №6. Тогава двойката решава да обяви новината в риалити шоу, за да разрушат стигмата, след като Кимбърли направила няколко спонтанни аборта.

„Абортът е нещо, за което хората рядко говорят и често преминават през него тайно. Никой не трябва да се срамува от това“, окуражава Джеймс в поста си отпреди месец всички хора, които преминават през същото.

В скорошно интервю 42-годишният актьор заяви: „Имаме 5 деца и преживяхме 3 аборта между тях.“

Семейство Ван Дер Бийк има 4 дъщери – 9-годишната Оливия, 5-годишната Анабел Лий, 3-годишната Оливия и Гуендолин, която се роди през 2018 г. Синът им Джошуа е на 7 години.

Подобна съкрушителна загуба съвсем скоро преживя и актьорът Алек Болдуин - съпругата му Хилария направи спонтанен аборт на петото им дете.