Аланис Морисет стана майка за трети път. 45-годишната изпълнителка съобщи новината в профила си в Инстаграм, споделяйки снимка на новото попълнение в семейството с думите „Той е тук - Уинтър Мърси Морисет-Тредауей.“ Щастливото събитие се е случило на 8 август, става ясно от публикуваната рождена дата до името Уинтър.

Бебето е момченце и получава уникално име като другите две деца на Аланис и Марио Тредауей – син Евър Емре на 8 и дъщеря Оникс Солейс на 3 годинки. Морисет и съпругът й Марио се ожениха през май 2010 година.

Снимка: Facebook/Getty Images

За третата си бременност Аланис съобщи през март месец тази година. Тогава изпълнителката на хита „Thank U” коментира какво е да стане майка над 40-годишна възраст.

„Има много начини, по които бременността може да ти повлияе. Аз бях готова за приключението. По време на първите две бременности тялото ми по-лесно се приспособяваше към процесите и промените, които протичат в него.“

Преди време Аланис беше съвсем откровена за борбата си със следродилната депресия, от която страда и след двете бременности.

“Имаше дни, в които бях толкова изтощена, че едва се движех. Като дете си представях да имам деца и да бъде с един чудесен партньор. Това, което се случи е съвсем различно от това, което очаквах.“

В последно време стана тенденция известните (а и не само) дами да раждат след 40-та си година. За пример можем да посочим 44-годишната австралийска певица Натали Имбрулия, която преди по-малко от месец обяви, че е бременна с първото си дете. Преди дни пък стана ясно, че актрисата Мила Йовович (43 г.) е в очакване на третото си дете след тежко преживян аборт.

Още много имена от световния шоубизнес, които са станали майки над 40, могат да ни послужат за пример в подкрепа на тенденцията като Моника Белучи, Селин Дион, Джина Дейвис, Ким Бейсинджър, Марша Крос, Никол Кидман, Ева Лонгория, Сузан Сарандън и много други.