И най-романтичните отношения може да завършат с безразличие. И най-дългият брак може да приключи с развод. И ако причините за раздялата може и да останат скрити, то това кой колко ще получи след развода може почти винаги да се разбере.

Ето кои са най-скъпите разводи в света на богатите

Първото място, според руското издание "Ева", се заема от основателя на Amazon Джеф Безос и неговата бивша съпруга Макензи Скот. Двамата се женят през 1993 году, след 26 години брак. При раздялата Макензи получи 37 милиарда долара. Бившата съпруга на милиардера обеща да дари по-голяма част от сумата за благотворителност. Тя притежава и 4% от акциите на сайта за онлайн търговия.

Снимка: Getty Images

Олег и Полина Дерипаска също са двойка, която се разведе с блясъка на парите. Руският олигарх и индустриалец прехвърли 6,9% от собствените си акции в енергийната компания En+ на бившата си съпруга. Оценени в долари, те са равностойни на 500-600 милиона. Трябва да отбележим, че Полина има и собствен бизнес, който също й носи доходи.

Снимка: Getty Images

След 25 години брак в графа "разведени" се озоваха и Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър.  Разводът им се проточи около 7 години. Твърди се, че една от причините за развода е фактът, че Мария е разбрала за извънбрачно дете на Арнолд от жена от персонала, обслужващ дома им. Бившият губернатор на Калифорния изплати на жена си над 287 милиона долара.

В автобиографичната си книга той признава и за друга изневяра - с Бриджит Нилсен, по-късно съпруга на Силвестър Сталоун. Актьорът признава, че връзката им била много страстна и се случила в началото на любовната му история с Мария Шрайвър. 

Снимка: Getty Images

След 27 години заедно Бил и Мелинда Гейтс решиха да сложат точка на отношенията си. Връзката им бе приемана като една от най-стабилните в света на известните. Какви точно са причините за това - двамата решиха да не споделят подробности засега. Двойката няма предбрачен договор и ще раздели имуществото си чрез споразумение. Тепърва адвокатите на двамата ще уточняват подробностите около раздялата и финансовите й измерения, но имайки предвид благостъстоянието на Бил Гейтс и този развод ще се нареди сред едно от челните места.

Снимка: Getty Images

Роман Абрамович и Ирина Маландина се разделиха заради изневяра. Когато новината стана известна, много хора по цял свят се чудеха каква ли издръжка ще получи многодетната майка. Двамата имат 5 деца. Представители на олигарха назоваваха суми от рода на 300 милиона долара. В тях се включват и недвижими имущества. Освен това Ирина има право да ползва частния самолет на Абрамович , както и яхтата му.

Снимка: Getty Images