Най-специалният олимпийски пуловер е готов! Том Дейли - шампионът със златно сърце, изплете специалната дреха, посветена на Олимпиадата в Париж. 

БРИМКА ПО БРИМКА, КОГАТО НЕ СЕ СЪСТЕЗАВА 

През 2012 година в Лондон Том е момчето, с чийто лик има най-много плакати на отбора на Великобритания. Докато тренира за Олимпиадата, за нещастие умира баща му. И това е един от поредните пъти в живота му, когато той доказва, че не се предава! 

Година по-късно, през 2013 година Том открито заявява, че има връзка с Дъстин ЛенсЛюбовта им не е само за пред камерите. Две години по-късно те официално вече са семейство. С искреността и смелостта си, Том става вдъхновение за много хора от ЛГБТ общността. 

2016 - това е времето, в което се случва друга важна промяна в живота му - той става баща. Малкият Роби Блек-Дейли е роден от сурогатна майка. Семейството се разраства, когато през март 2023 посрещат и малкия Финикс. Том споделя, че да бъде баща е най-голямото удоволствие в живота му и е отключило части от сърцето му, които никога не е мислил, че има.

"Да имам семейство е най-важното нещо в живота ми. Трябва да кажа, че дори когато плета, се дистанцирам от всичко, от света и от собствените си мисли."

ДА ПЛЕТЕШ НЕ Е ЛЕСНА РАБОТА!

Ако си мислите, че да плетеш е лесна работа, защото - Ехеее, тя и баба ми го прави!, не е точно така. Специалният олимпийски пуловер на Том е продукт, който бил дълго и прецизно планиран. 

 

За целта той първо прави рисунка с молив.

Определя и най-подходящите цветове. След това създава специална схема на компютър, в която цветовете и бримките са разпределени по квадратчета. Това е най-сигурният начин презицно да бъдат оформени британското знаме, надписите, фигурата на Айфеловата кула и т.н. Започва да плете пуловера на 16 юли в дома си. Впоследствие взима плетката със себе си на Олимпийските игри. Том често плете на трибуните, защото това го успокоява.

Вижте повече във видеото

Това е петата олимпиада на Том Дейли. С партньора си Ноа Уилямс печелят сребъден медал. Това е и първият път, в който децата му го гледат на това толкова важно спортно събитие. Децата подкрепяха баща си, облечени в специални тениски с надписи "Това е моят татко".

"То е наистина специално. Робърт сега е на шест и мисля, че може да си спомня това. Да бъда тук и да се състезавам пред семейството ми ме накара да се чувствам наистина подкрепен. Съпругът ми беше до мен цяла година, грижи се за децата и семейството."

Страстта с плетенето на Том обаче отдавна е превърнал в печеливш бизнес. Плетивата му могат да бъдат открити на сайта madewithlovebytomdaley.komi.io

На Олимпийските игри в Токио Том Дейли спечели злато, бронз и вниманието на всички със снимки, на които плете на трибуните. Малко след като снимките взривиха мрежите, той обяви създаването на марката си Made With Love. освен плетива, там има и авторски трикотаж. От няколко месеца брандът има и детска колекция.

"Започнах да го правя, защото бях във фаза от живота, в която се борех да остана неподвижен. Треньорът ми искаше да намеря нещо, с където да се отпусна. Ланс беше този, който ми го предложи, защото във филмовата индустрия много хора използват свободното си време, за да плетат. След като гледах много уроци, взех иглите. Днес мога да кажа, че съм обсебен от света на плетките!"

Но Том не спира до тук.

  • Той се интересува от фотография.
  • Издал е и първата си детска книжка.
  • Автобиографията му пък излезе под името "Coming Up for Air: What I Learned from Sport, Fame and Fatherhood".
  • В бъдещите му планове е телевизионно шоу, което да разказва какво се случва в олимпийското село.
  • Мечтае да бъде моден дизайнер на пълен работен ден.