Детството на Том Дейли не е било като на всички деца. Докато някои от тях просто са тичали или плували за удоволствие и здраве, той дебютира на Олимпийските игри през 2008 година. Тогава е само на 14 години. 

Снимка: Getty Images

Въпреки че е за пръв път на такова събитие, желанието му е само едно - иска злато. Заявките му за изключително спортно присъствие започват още тогава. Не печели златото, но не се отказва! 

През 2012 година в Лондон той е момчето, с чийто лик има най-много плакати на отбора на Великобритания. Докато тренира за Олимпиадата, за нещастие умира баща му. Но отново - той просто никога не се предава! 

Въпреки трудностите, печели първия си олимпийски медал - бронзов.  

Снимка: Getty Images

Година по-късно, през 2013 година той открито заявява, че има връзка с Дъстин Ленс. Любовта им не е само за пред камерите. Две години по-късно те официално вече са семейство. С искреността и смелостта си, Том става вдъхновение и пример за много хора от ЛГБТ общността. 

През 2016 г., на Олимпиадата в Рио, заедно с партньора си в синхронните скокове във вода Дан Годфелоу печелят бронзов медал. И макар спортната му кариера да е повече от успешна, Том решава да си вземе почивка от скоковете.  

Снимка: Getty Images

Това е времето, в което се случва друга важна промяна в живота му - той става баща. 

Малкият Роби е роден от сурогатна майка.

След толкова много щастие в личния живот, Том се завръща на Олимпиадата в Токио.

13 години след първия му олимпийски медал, Том грабва златото. Прецизното му изпълнение с партньора му в синхронен скок Мат Лий, успява да измести неколкократния шампион до момента. Флагът на Великобритания се вее най-високо, а в очите на Том има сълзи от щастие. 

Но това не е всичко. Камерите се насочват към Том и когато той просто си седи на стола. Защото тогава той... плете. 

Снимка: Getty Images

Това му помага да поддържа психичното си здраве и да се концентрира. Той плете и с благотворителна цел. С плетивата си поддържа фондация, помагаща на хора с тумор в мозъка. Това е била причината, заради която си отива и баща му. 

 

Том плете и за малкия си син. А плетивата му стават все по-цветни и с актуални кройки. 

Онзи с плетките - той просто никога не се отказва!