Олимпийски шампионки - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова показаха, че мечтите се сбъдват!

Снимка: Getty Images

От пет години момичетата тренират за този миг - да бъдат най-добри на Игрите в Токио и да чуят българския химн. У нас грациите ще се приберат с първия златен медал за родната гимнастика от най-авторитетния спортен форум на планетата.

"Откакто са ни събрали, единственото ни желание беше да сме олимпийски шампионки. Не сме си пожелавали световна и европейска титла. Казвахме си "Нека сега да е така, но само на олимпийските игри всичко да е наред". Почти всяка година имахме световно и европейско, титлата все ни се измъкваше. Казвахме си "Дай, Боже да ни очаква олимпийската титла" и ето че това е факт. Дори госпожа Илиана Раева казваше, че всяко едно състезание е тренировка за олимпийските игри. Това, че успяхме да постигнем мечтата си, е нереално", заявиха момичетата от ансамбъла.

Снимка: Getty Images

"За тези сълзи сме си мечтали последните 5 години и всяка сутрин сме се събуждали единствено и само с мисълта колко много искаме да стигнем до тук. Имам чувството, че някой ще ме ощипе след малко и ще се събудя на картоненото легло и ще трябва пак да изживея днешния ден - много е страшно. Истина е! Не мога да повярвам. Благодарим ти, Господи! Защото този медал е нашето чудо!", описа чувството Стефани Кирякова.

"Много сме щастливи. Трудът ни се възнагради. Наистина работихме много през последните 5 години, минахме през много неща. Чакахме това наше чудо и то се случи. Това значи много за нас. Ние се възхищаваме на всички български гимнастички. Имаме страхотни примери. Да станем олимпийски шампионки е уникално. Не мога нищо да кажа", добавиха другите момичета.

Снимка: Getty Images

Вижте какво още споделиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика в сайта на bTV Новините.