Не е рядко явление в Холивуд любовта на екрана да прерасне в любов в реалния живот. Актьорите са едни от най-привлекателните и желани хора на планетата, така че не е изненадващо, че повечето пъти започват романтични отношения помежду си.

Някои любовни истории пламват ярко, но после бързо изгасват, като връзката на актьорите Джъд Лоу и Сиена Милър, която е на приливи и отливи в продължение на години.

В други случай любовта, която пламва, не изгасва в продължение на десетилетия, като тази на звездите Кърт Ръсел и Голди Хоун, които са заедно вече близо 40 години.

А за някои тепърва ни предстои да разберем, като например звездите от „Игра на тронове“ Кит Харингтън и Роуз Лесли, които наскоро се ожениха и сега очакват първото си дете.

Тук сме подбрали 10 звездни двойки, които са се запознали и са се влюбили на снимачната площадка. Може да ги видите в галерията.

На следващата страница може да прочетете повече за това кой филм са снимали заедно, когато са се влюбили и повече за отношенията им >>>

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус (заедно от 2007 г.; брак през 2010 г.; все още са заедно!)
Снимка: Getty Images

Не е изненадващо, че двамата най-сексапилни испански актьори са заедно и то отдавна.

За пръв Път Хавиер Бардем и Пенелопе Крус се срещат на снимките на филма „Шунка, шунка“ от 1992 г., но любовта им пламва няколко години по-късно, когато участват в хита на Уди Алън „Вики, Кристина, Барселона“ през 2007 г. Двамата започват да излизат, а през 2010 г. сключват брак, който продължава и до днес. Хавиер и Пенелопе имат две деца.

Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли

Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли (заедно от 2011 г.; брак през 2012 г.; все още са заедно!)
Снимка: Getty Images

Тъй като те са една от най-обичаните звездни двойки, историята на Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс е една от най-известните. Двамата се запознават на снимките на филма „Зеленият стършел“, който е, меко казано, провал. Но въпреки неуспеха на филма, нещо хубаво се случва и двамата се влюбват.

По това време (2010 г.) и Райън и Блейк са във връзка – той е женен за актрисата Скарлет Йохансон, а тя излиза с актьора Пен Баджли. До края на годината Блейк прекратява връзката си, а Райън се развежда със Скарлет Йохансон.

През 2011 г. става ясно, че Блейк и Райън са двойка, а през 2012 г. сключват брак.

Кит Харингтън и Роуз Лесли

Кит Харингтън и Роуз Лесли (заедно от 2017 г.; брак през 2018 г.; все още са заедно!)
Снимка: Getty Images

В сериала „Игра на тронове“ Роуз и Кит играят една от най-харесваните двойки в историята на телевизията. Сложните отношения между дивачката Игрид и Краля на Севера спечелиха сърцата на всички и почитателите им направо се побъркаха, когато разбраха, че двамата са двойка и в реалния живот. Неотдавна стана ясно, че Роуз е бременна.

Кърт Ръсел и Голди Хоун

Кърт Ръсел и Голди Хоун (заедно от 1983 г.; все още са заедно!)
Снимка: Getty Images

Когато Кърт Ръсел и Голди Хоун се срещат за пръв път, той е на 21, а тя само на 16 години. Младежът я харесва много, но тя е твърде малка по това време. 15 години по-късно двамата се срещат отново на снимките на филма „Двойна смяна“. По това време и двамата са женени, като за Голди това е втори брак.

Докато са на снимачната площадка любовта между тях пламва, следкато всеки се развежда с партньора си, започват да излизат заедно. Днес, 37 години по-късно, Кърт и Голди все още нямат брак, но продължават да са заедно. Това е една от най-дълго продължавалите връзки между актьори. Двамата имат и син – Уайат Ръсел, който също е актьор.

Брад Пит и Анджелина Джоли

Брад Пит и Анджелина Джоли (заедно от 2005 г.; брак през 2014 г.; развод през 2019 г.)
Снимка: Getty Images

Макар разводът им да е (почти) финализиран, Брад Пит и Анджелина Джоли остават една от най-коментираните двойки в Холивуд. Любовта им пламва през 2004 г. докато снимат филма „Господин и госпожа Смит“, но актьорите опитват да я запазят в тайна, защото Брад все още е женен за актрисата от „Приятели“ Дженифър Анистън.

На следващата година Брад и Дженифър се разделят и малко по-късно се развеждат. Лятото на същата година Брад и Анджелина официално съобщават, че са двойка. В началото на 2006 г. Анджелина съобщава, че е бременна от Брад и ражда през май. На следващата година двойката осиновява 3-годишно дете от Виетнам. В началото на 2008 г, става ясно, че Анджелина отново е бременна – с близнаци. През 2010 г. Джони Деп без да иска съобщава, че Брад и Анджелина са сгодени. Двамата сключват брак през 2014 г.

Само две години след като се женят, Анджелина Джоли подава документи за развод и сагата, която продължава и до днес, започва. През 2019 г. процедурата по развода е финализирана – според закона двамата не са женени и ако решат, могат да сключат брак с други хора. Всъщност обаче има още неразрешени въпроси, за които Брад и Анджелина трябва да се обърнат към съда.

На следващата страница може да прочетете историите на още 5 двойки, които се влюбват, докато снимат филм >>>