Много бързо, след като стана ясно, че са заедно, връзката на Брад Пит и Анджелина Джоли се превърна в най-обсъжданата тема от света на шоубизнеса. Двамата бяха заедно от 2005 г. и сключиха брак през 2014 г., но само две години по-късно подадоха молба за развод и сложната процедура започна. През 2019 г. двамата бяха официално разведени и всеки от тях може да започне ново семейство, ако има желание, но реално цялата процедура не приключи тогава, продължава и до днес и по всичко изглежда, че няма скоро да ѝ видим края.

Снимка: Getty Images

Макар пред закона Брад и Анджелина да са несемейни, най-важното при всяко бракоразводно дело остава нерешено – как ще бъдат разпределени парите и имуществото им и кой ще получи попечителство над децата им.

Брад и Аджелина гледаха 6 деца, от които три са осиновени и три са биологични. Анджелина Джоли осинови Мадокс от Камбоджа през 2002 г., Зара от Етиопия през 2005 г. и Пакс от Виетнам през 2007 г. От Брад Пит актрисата роди Шайло през 2006 г. и близнаците Нокс и Вивиан през 2008 г.

Снимка: Getty Images

Целта на Анджелина е с Брад да имат съвместно попечителство над децата, но и петте (Мадокс вече е навършил 18 и се счита за възрастен) да живеят само при нея, като Брад ще има право да ги посещава. Пред списание People Пит коментира: „Това много ме натъжава, но най-важното сега е децата да са добре.“

След подаването на документите за развод, процедурата се проточи доста, а с действията си през последните седмици Анджелина направи така, че да се забави дори повече. Тъй като Анджелина и Брад не желаеха разводът им да бъде в публичен съд, двамата наеха частен съдия, който да разпредели имуществото им. На 10 август обаче актрисата пожела съдията да бъде сменен, след като откри, че той е работил с някои от адвокатите на Брад Пит и не го е съобщил. От своя страна Брад Пит и екипът му не са съгласни с промяната.

Снимка: Getty Images

Анонимен познат на бившата двойка е заявил за сайта Page Six, че целта на Анджелина е да проточи делото, защото най-вероятно вижда, че нещата не се развиват в нейна полза:

Джоли общо взето се опитва да уволни частния съдия, който отговаря за развода им“, обяснява източникът. „Тя има пълното право да го направи, но ако си мислеше, че нещата се развиват в нейна полза, едва ли щеше да постъпва така. Това е класически пример как някой, който очаква лош изход, опитва да забави процеса, като иска нов арбитър.

Тъй като искането на Анджелина Джоли е основателно, съдията най-вероятно ще бъде сменен. Това обаче означава, че напредъкът през последните 4 години ще бъде заличен и целият процес ще започне наново.